Η Όλγα Γεροβασίλη προανήγγειλε νέες προσλήψεις σε Υγεία και Παιδεία- Τι απαντά για τους μετακλητούς

Η Όλγα Γεροβασίλη προανήγγειλε νέες προσλήψεις σε Υγεία και Παιδεία- Τι απαντά για τους μετακλητούς Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

Η αύξηση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο που αποτυπώνεται στην τελευταία έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν οφείλεται σε αύξηση των γραφειοκρατικών μηχανισμών του κράτους, αλλά σε προσλήψεις γιατρών και εκπαιδευτικών, αναφέρει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm σχετικά με το αίτημα του ΔΝΤ να μπει δημοσιονομικός κόφτης και στο μισθολογικό κόστος του Δημοσίου.


«Έγιναν προσλήψεις και θα γίνουν κι άλλες για να στηρίξουμε την Υγεία και την Παιδεία», προσέθεσε η υπουργός, διευκρινίζοντας ότι όλες οι προσλήψεις κινούνται στα πλαίσια της συμφωνίας με τους δανειστές.


Για την αύξηση του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων, η κ. Γεροβασίλη απάντησε ότι είναι οριακή και οφείλεται στην ίδρυση καινούριων υπουργείων «που είναι απαραίτητα για την ανασυγκρότηση της χώρας», όπως είναι το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, «για να επιλύσουμε ζητήματα γραφειοκρατίας αλλά και μείωσης του κόστους του Δημοσίου».


Σχετικά με το αίτημα του ΔΝΤ να καθοριστούν ποια μέτρα θα ληφθούν σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα άνω του 3,5% το 2018, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπογραφούν νέα μέτρα και απέδωσε τη στάση του Ταμείου στη διαφωνία με το Βερολίνο για το ελληνικό πρόγραμμα, ενώ σημείωσε ότι η στάση της Ελλάδας είναι ξεκάθαρη, ότι πλεονάσματα 3,5% επί σειρά ετών για μετά το 2018 δεν είναι εφικτό.


«Παλεύουμε για να δοθεί λύση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, γιατί κανένα πρόγραμμα δεν είναι σε θέση να βγάλει από το αδιέξοδο τη χώρα και τον ελληνικό λαό εάν δεν υπάρξει διευθέτηση του χρέους», προσέθεσε η Όλγα Γεροβασίλη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM