Οργή πρώην ΟΝΝΕΔ και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ : Αυλικοί του Μητσοτάκη και γεροντοπαράγοντες θέλουν να κάνουν δικό τους μαγαζάκι

Οργή πρώην ΟΝΝΕΔ και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ : Αυλικοί του Μητσοτάκη και γεροντοπαράγοντες θέλουν να κάνουν δικό τους μαγαζάκι Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου (Konstantinos Tsakalidis / SOOC)
0

Εκλογή του προέδρου της ΟΝΝΕΔ από τη βάση και όχι από το συνέδριο, ζητούν, με κοινό κείμενο, Νομαρχιακές Επιτροπές της πρώην ΟΝΝΕΔ και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, οι οποίες υπογράφουν ως «Πρωτοβουλία για μια ανοιχτή ΟΝΝΕΔ» και καταγγέλλουν τη συμπεριφορά «αυλικών» του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη και «γεροντοπαραγόντων» που, όπως λένε, θέλουν να μετατρέψουν την Οργάνωση της Νεολαίας σε ένα «δικό τους μαγαζάκι».


«Κάποιοι επιθυμούν ένα συνέδριο της ΟΝΝΕΔ που να διοργανώνεται από μια επιτροπή "σοφών" αποτελούμενη από "υπερήλικες", οι οποίοι δεν έχουν κανένα ρόλο στην ΟΝΝΕΔ, ενώ ορισμένοι μάλιστα εξ αυτών πολιτεύονταν μέχρι πρόσφατα εκτός Νέας Δημοκρατίας», αναφέρουν στο κοινό κείμενο και προσθέτουν: «Ένα συνέδριο στο οποίο οι σύνεδροι προέκυψαν από μια ηλεκτρονική πατέντα, στην οποία κανείς δε γνώριζε ποιος είναι ο διαχειριστής και ποιες οι δυνατότητες παρέμβασής του στη βάση δεδομένων. Ένα συνέδριο στο οποίο υποψήφιοι σύνεδροι που ανήκουν σε άλλους πολιτικούς χώρους εμφανίζονται ξαφνικά να συγκεντρώνουν εντός ελαχίστων λεπτών τις 30 απαιτούμενες υπογραφές, χωρίς βεβαίως κανένας να γνωρίζει ποια είναι τα μέλη της οργάνωσης που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία ανάδειξης συνέδρων. Ένα Συνέδριο στο οποίο η ηλεκτρονική πατέντα ως δια μαγείας "έπεσε" από το διαδίκτυο την τελευταία μέρα της προθεσμίας και ανέβηκε ξανά έχοντας προστεθεί 430 σύνεδροι με ελλιπή στοιχεία ταυτοπροσωπίας και όλα αυτά βεβαίως για να ελεγχθεί η Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ. Το χειρότερο όμως όλων και το πλέον απαράδεκτο είναι η κατάργηση της εκλογής προέδρου της ΟΝΝΕΔ από τη βάση, χωρίς καμία απόφαση κάποιου οργάνου της ΟΝΝΕΔ, χωρίς τροποποίηση του καταστατικού της, αλλά μόνο με το έτσι θέλω των γνωστών αυλικών. Και βεβαίως η εκλογή - διορισμός του προέδρου - μαριονέτας της ΟΝΝΕΔ από ένα κλειστό και πλήρως ελεγχόμενο συνέδριο. Κάποιοι θεώρησαν σωστό να καταργήσουν την πλέον δημοκρατική διαδικασία, στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες τόσο το 2009, όσο και το 2016, αναδεικνύοντας αντίστοιχα τους προέδρους της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά και κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά βεβαίως και τους πρώην προέδρους της ΟΝΝΕΔ από το 2010 και μετά. Φαίνεται ότι δεν λογαριάζουν τίποτα πέρα από τα προσωπικά τους συμφέροντα σε μια εποχή που η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται ενότητα, φωτεινές - διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες για να γίνει σύντομα ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός της χώρας».


Ως προς το αίτημά τους για εκλογή του προέδρου της ΟΝΝΕΔ από τη βάση και όχι από το συνέδριο σημειώνουν: «Μόνον όποιος φοβάται και θέλει να "μαγειρέψει" αποφεύγει την ανοιχτή διαδικασία. Είμαστε αποφασισμένοι για όλα. Είμαστε το αυθεντικότερο κομμάτι της ΟΝΝΕΔ, τιμάμε την ιστορία και την προσφορά της Νέας Δημοκρατίας στην ελληνική κοινωνία και θα δίνουμε τη μάχη των ιδεών από κάθε μετερίζι. Διεκδικούμε, όμως, την αυθεντική έκφραση της φωνής μας με κάλπες σε όλη την Ελλάδα οποτεδήποτε και όχι μέσω ενός συστημικού συνεδρίου "κλειστού κύκλου", που ζέχνει "καμαρίλα"».


Σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται να πάρουν μέρος στο Συνέδριο αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM