ΤτΕ: Η εξάρτηση των τραπεζών από τον ELA μειώθηκε τον Σεπτέμβριο κατά 3,2 δισ. ευρώ

ΤτΕ: Η εξάρτηση των τραπεζών από τον ELA μειώθηκε τον Σεπτέμβριο κατά 3,2 δισ. ευρώ Facebook Twitter
0

Περιορίστηκε στα 75,3 δισ. ευρώ η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από το ευρωσύστημα το Σεπτέμβριο, από τα 78,5 δισ. ευρώ που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος ο δανεισμός των ελληνικών τραπεζών από τον μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας ELA μειώθηκε κατά 1,3 δισ. ευρώ στα 47,7 δισ. ευρώ (από 48,9 δισ. ευρώ). Αντιστοίχως η απευθείας χρηματοδότηση από την ΕΚΤ μειώθηκε στα 27,7 δισ. ευρώ από 29,6 δισ. ευρώ.

Συνεπώς η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από το ευρωσύστημα (η οποία περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση από την ΕΚΤ και από τον ELA) μειώθηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου κατά 3,2 δισ. ευρώ, στα 75,3 δισ. ευρώ από 78,5 δισ. ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται τόσο στις εισροές καταθέσεων που παρατηρήθηκαν τον μήνα αυτό όσο και στη συνεχιζόμενη μείωση των χορηγήσεων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοίγει η αυλαία για το 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών - Κορυφαία ονόματα από τη διεθνή σκηνή

Οικονομία / Ανοίγει η αυλαία για το 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών - Κορυφαία ονόματα από τη διεθνή σκηνή

Από τη γεωπολιτική και την οικονομία έως την Τεχνητή Νοημοσύνη, την Υγεία και την Επιστήμη, οι κρίσιμες εξελίξεις της νέας εποχής στο επίκεντρο των συζητήσεων, υπό τον τίτλο: “The Shock of the New”
THE LIFO TEAM