Ουγγαρία: Ο Όρμπαν καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν κατά του σχεδίου μετεγκατάστασης προσφύγων εντός της ΕΕ

Ουγγαρία: Ο Όρμπαν καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν κατά του σχεδίου μετεγκατάστασης προσφύγων εντός της ΕΕ Facebook Twitter
O Viktor Orban επιθεωρεί τον φράχτη στα σύνορα της χώρας του με την Τουρκία και την Βουλγαρία ( EPA/VASSIL DONEV)
0


Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν απηύθυνε σήμερα έκκληση στους πολίτες της χώρας να κινητοποιηθούν και να σπεύσουν στις κάλπες την παραμονή του δημοψηφίσματος που οργάνωσε, κατά του σχεδίου μετεγκατάστασης των προσφύγων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι ενώ οι τελευταίες δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν τον κίνδυνο χαμηλής συμμετοχής των ψηφοφόρων.


Οι Ούγγροι έχουν «το καθήκον» να βοηθήσουν την κυβέρνηση να πολεμήσει κατά των αποφάσεων της «ελίτ των Βρυξελλών», έγραψε ο Όρμπαν σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε σήμερα.


«Η ανεξέλεγκτη μαζική μετανάστευση συνιστά μια πραγματική απειλή. Θέτει σε κίνδυνο τον ειρηνικό τρόπο ζωής των Ευρωπαίων και την ασφάλεια». «Με το δημοψήφισμα μπορούμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε κάθε Ευρωπαίο: να τους πούμε ότι αυτό επαφίεται σε εμάς, τους Ευρωπαίους πολίτες, να συνετίσουμε την ΕΕ, με μια κοινή προσπάθεια ή να την αφήσουμε να κατακερματιστεί» υπογράμμισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.


Αν και θεωρείται πως το «όχι» στο ευρωπαϊκό σχέδιο είναι σχεδόν βέβαιο, όπως επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο, το δημοψήφισμα θα μπορούσε να αποβεί ταπεινωτικό για τον Βίκτορ Όρμπαν, εάν η συμμετοχή αποδειχθεί κατώτερη των προσδοκιών του, κάτω του υποχρεωτικού ορίου του 50%.


Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα από το Publicus Institute, μονάχα το 46% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων δηλώνει ότι θα πάει να ψηφίσει έναντι 54% τον προηγούμενο μήνα.


Η αντιπολίτευση και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχαν οργανώσει διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ενόψει του δημοψηφίσματος. «Αυτό το δημοψήφισμα είναι μια επίκληση στον φόβο και το μίσος» κατήγγειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο οικονομολόγος Ταμάς Μπόερ που συμμετείχε σε μια συγκέντρωση χθες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM