LIVE!

Ουγγαρία: Ο Όρμπαν καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν κατά του σχεδίου μετεγκατάστασης προσφύγων εντός της ΕΕ

Ουγγαρία: Ο Όρμπαν καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν κατά του σχεδίου μετεγκατάστασης προσφύγων εντός της ΕΕ Facebook Twitter
O Viktor Orban επιθεωρεί τον φράχτη στα σύνορα της χώρας του με την Τουρκία και την Βουλγαρία ( EPA/VASSIL DONEV)
0


Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν απηύθυνε σήμερα έκκληση στους πολίτες της χώρας να κινητοποιηθούν και να σπεύσουν στις κάλπες την παραμονή του δημοψηφίσματος που οργάνωσε, κατά του σχεδίου μετεγκατάστασης των προσφύγων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι ενώ οι τελευταίες δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν τον κίνδυνο χαμηλής συμμετοχής των ψηφοφόρων.


Οι Ούγγροι έχουν «το καθήκον» να βοηθήσουν την κυβέρνηση να πολεμήσει κατά των αποφάσεων της «ελίτ των Βρυξελλών», έγραψε ο Όρμπαν σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε σήμερα.


«Η ανεξέλεγκτη μαζική μετανάστευση συνιστά μια πραγματική απειλή. Θέτει σε κίνδυνο τον ειρηνικό τρόπο ζωής των Ευρωπαίων και την ασφάλεια». «Με το δημοψήφισμα μπορούμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε κάθε Ευρωπαίο: να τους πούμε ότι αυτό επαφίεται σε εμάς, τους Ευρωπαίους πολίτες, να συνετίσουμε την ΕΕ, με μια κοινή προσπάθεια ή να την αφήσουμε να κατακερματιστεί» υπογράμμισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.


Αν και θεωρείται πως το «όχι» στο ευρωπαϊκό σχέδιο είναι σχεδόν βέβαιο, όπως επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο, το δημοψήφισμα θα μπορούσε να αποβεί ταπεινωτικό για τον Βίκτορ Όρμπαν, εάν η συμμετοχή αποδειχθεί κατώτερη των προσδοκιών του, κάτω του υποχρεωτικού ορίου του 50%.


Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα από το Publicus Institute, μονάχα το 46% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων δηλώνει ότι θα πάει να ψηφίσει έναντι 54% τον προηγούμενο μήνα.


Η αντιπολίτευση και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχαν οργανώσει διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ενόψει του δημοψηφίσματος. «Αυτό το δημοψήφισμα είναι μια επίκληση στον φόβο και το μίσος» κατήγγειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο οικονομολόγος Ταμάς Μπόερ που συμμετείχε σε μια συγκέντρωση χθες.

0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πορτογαλία σε πρόωρες εκλογές: Υπό πίεση ο Πρωθυπουργός Μοντενέγρο – Αβεβαιότητα για την επόμενη κυβέρνηση

Διεθνή / Πορτογαλία σε πρόωρες εκλογές: Υπό πίεση ο Πρωθυπουργός Μοντενέγρο – Αβεβαιότητα για την επόμενη κυβέρνηση

Η Πορτογαλία ψηφίζει ξανά μέσα σε τρία χρόνια, με φόντο κατηγορίες κατά του πρωθυπουργού Μοντενέγρο και άνοδο της ακροδεξιάς. Ποια κόμματα προηγούνται και γιατί η επόμενη μέρα είναι αβέβαιη.
LIFO NEWSROOM
Αδιέξοδο στις συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας: Οι απαιτήσεις της Μόσχας και η πιθανότητα συνάντησης Πούτιν-Ζελένσκι

Διεθνή / Αδιέξοδο στις συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας: Οι απαιτήσεις της Μόσχας και η πιθανότητα συνάντησης Πούτιν-Ζελένσκι

Οι Ρώσοι ζήτησαν την απόσυρση των ουκρανικών στρατευμάτων και διεθνή αναγνώριση των κατεχόμενων περιοχών για εκεχειρία - Τι απάντησε η Ουκρανία και ποιες οι προϋποθέσεις για ενδεχόμενη συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι
LIFO NEWSROOM
Πολωνία: Ο Τουσκ δηλώνει ότι Ρώσοι χάκερ επιτέθηκαν σε ιστοσελίδες του κόμματός του πριν από τις προεδρικές εκλογές

Διεθνή / Πολωνία: Ο Τουσκ δηλώνει ότι Ρώσοι χάκερ επιτέθηκαν σε ιστοσελίδες του κόμματός του πριν από τις προεδρικές εκλογές

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πιθανή αναμέτρηση μεταξύ του Ραφάλ Τρζασκόφσκι, φιλελεύθερου δημάρχου της Βαρσοβίας, και του Καρόλ Ναβρότσκι, συντηρητικού ιστορικού που στηρίζεται από το κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ σφυροκοπεί τη Λωρίδα της Γάζας - Τουλάχιστον 100 νεκροί από αεροπορικούς βομβαρδισμούς

Διεθνή / Το Ισραήλ σφυροκοπεί τη Λωρίδα της Γάζας - Τουλάχιστον 100 νεκροί από αεροπορικούς βομβαρδισμούς

Στη Μπέιτ Λάχια, στο βόρειο τμήμα της Γάζας, καταγράφηκαν σκηνές χάους σε νοσοκομεία, με τραυματίες στο δάπεδο και συγγενείς να θρηνούν δίπλα σε σορούς συγγενών
LIFO NEWSROOM