Ινστιτούτο Quinnipiac: Άνω του 50% το ποσοστό της Κλίντον έναντι του Τραμπ στην πρόθεση ψήφου

Ινστιτούτο Quinnipiac: Άνω του 50% το ποσοστό της Κλίντον έναντι του Τραμπ στην πρόθεση ψήφου Facebook Twitter
1

H υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, συγκεντρώνει, όπως καταδεικνύει μια νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα, ποσοστό 51% των προθέσεων ψήφου έναντι του βασικότερου αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ.


Ο μεγιστάνας και υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος από την άλλη πιστώνεται ένα ποσοστό της τάξης του 41% στην πρόθεση ψήφου των Αμερικανών ψηφοφόρων, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης του Νοεμβρίου, σύμφωνα με το ινστιτούτο Quinnipiac.


Η πρώην υπουργός Εξωτερικών παραμένει πρώτη στις προτιμήσεις με ποσοστό 45% στην περίπτωση που λαμβάνονται υπόψη και άλλοι υποψήφιοι. Ο Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνει ποσοστό 38%, ενώ τον ακολουθούν ο φιλελεύθερος Γκάρι Τζόνσον (10%) και η υποψήφια του κόμματος των Οικολόγων-Πράσινων, Τζιλ Στάιν (4%). Το περιθώριο στατιστικού λάθους είναι 2,5 ποσοστιαίες μονάδες.


Κατά μέσο όρο, η Χίλαρι Κλίντον συγκεντρώνει το 47,7% των ψήφων έναντι 41,7% για τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τον ιστότοπο RealClearPolitics. Τρεις δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν από τις αρχές Αυγούστου δίνουν επίσης στην υποψήφια των Δημοκρατικών ποσοστό 50% στην πρόθεση ψήφου.


Η Κλίντον διατηρεί επίσης το προβάδισμα σε όλες τις έρευνες που περιλαμβάνουν τους άλλους δύο υποψηφίους για τον προεδρικό θώκο, τον Γκάρι Τζόνσον και την Τζιλ Στάιν.


Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ συνεχίζει να απολαμβάνει την στήριξη του 60% των γυναικών ψηφοφόρων και του 77% των ανδρών ψηφοφόρων που ανήκουν σε μειονοτικές ομάδες.


Ωστόσο η δημοσκόπηση καταδεικνύει επίσης το έλλειμμα συμπάθειας προς το πρόσωπο της Χίλαρι Κλίντον: η πλειονότητα των Αμερικανών δηλώνει ότι δεν συμπαθεί την Κλίντον σε ποικίλους βαθμούς (από το «λίγο» έως το «πολύ» και το «μίσος»).

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Επιμένει για τη Γροιλανδία - «Τη χρειαζόμαστε για την εθνική μας ασφάλεια»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Επιμένει για τη Γροιλανδία - «Τη χρειαζόμαστε για την εθνική μας ασφάλεια»

Ο Αμερικανός πρόεδρος κλιμακώνει τη ρητορική του για τη Γροιλανδία, απειλώντας με δασμούς όσους αντιστέκονται στα σχέδιά του και υποστηρίζοντας ότι το νησί είναι κρίσιμο για την ασφάλεια των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
«Έκανα χιούμορ», λέει ο Έντι Ράμα αναφορικά με τις δηλώσεις του για τους Έλληνες

Διεθνή / «Έκανα χιούμορ», λέει ο Έντι Ράμα αναφορικά με τις δηλώσεις του για τους Έλληνες

«Διαβεβαιώνω όλους όσοι ανησυχούν και αισθάνονται προσβεβλημένοι ότι δεν έχω ούτε την παραμικρή αμφιβολία πως ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης είναι Ελληνες φιλόσοφοι», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του ο Αλβανός πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
Ιράν:

Διεθνή / «Με χτύπησαν στο πρόσωπο με πλαστικές σφαίρες»: Μαρτυρίες Ιρανών στα σύνορα με το ιρακινό Κουρδιστάν

Στα χιονισμένα σύνορα του Ιράν με το Ιρακινό Κουρδιστάν, οι πολίτες εγκαταλείπουν τη χώρα, ενώ πίσω τους η καταστολή, ο φόβος και οι διαδηλώσεις συνεχίζονται
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια