Τριήμερο πένθος στη Γαλλία - Βαλς: Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον πόλεμο των τρομοκρατών

Τριήμερο πένθος στη Γαλλία - Βαλς: Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον πόλεμο των τρομοκρατών Facebook Twitter
0

Τριήμερο πένθος κήρυξε στη Γαλλία ο Πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, μετά  την αιματηρή επίθεση στην πόλη της Νίκαιας, με θύματα ανθρώπους. Οι γαλλικές σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες για να τιμηθούν τα θύματα της επίθεσης. Επισήμως  το πένθος ξεκινά από το Σάββατο δήλωσε πριν λίγο ο γάλλος πρωθυπουργός ο οποίος είπε: «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν πόλεμο των τρομοκρατών που έχει ξεκινήσει εναντίον μας. Ο στόχος των τρομοκρατών είναι να ενσταλάξουν τον φόβο και τον πανικό. Η Γαλλία δεν θα επιτρέψει στον εαυτό της να αποσταθεροποίηση."

 

Και πρόσθεσε: «Οι καιροί έχουν αλλάξει και θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την τρομοκρατία. Πρέπει να δείξουμε την αλληλεγγύη και τη συλλογική ηρεμία. Η Γαλλία έχει χτυπηθεί στην ψυχή του στις 14 Ιουλίου εθνική μας ημέρα. Ήθελαν να επιτεθεί στην ενότητα του γαλλικού έθνους. Η μόνη αξιοπρεπής απάντηση είναι ότι η Γαλλία θα παραμείνει πιστή στο πνεύμα της 14ης Ιουλίου και της αξίες της. "

Ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας δήλωσε επίσης ότι ένα νομοσχέδιο για την επέκταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης της χώρας κατά τρεις μήνες θα υποβληθεί στο κοινοβούλιο την Τρίτη.

Το Κοινοβούλιο θα μελετήσει το νομοσχέδιο για δύο ημέρες, τόνισε στους δημοσιογράφους.

Η βελγική κυβέρνηση συγκάλεσε σήμερα το πρωί το συμβούλιο εθνικής ασφαλείας, στο οποίο θα συμμετάσχουν υπουργοί και αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας.


Το συντονιστικό όργανο για την ανάλυση της απειλής (Ocam), το οποίο είναι υπεύθυνο στο Βέλγιο για την αξιολόγηση της τρομοκρατικής απειλής και συγκλήθηκε στη διάρκεια της νύχτας, αποφάσισε να διατηρήσει το επίπεδο 3 ("πιθανή και αληθοφανής" απειλή) της τετράβαθμης κλίμακας, ανέφεραν τα βελγικά ΜΜΕ.


Ο πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως θα δώσει συνέντευξη Τύπου προς το μεσημέρι, μετά το τέλος της συνεδρίασης του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας, καθώς και το Βέλγιο αναμένεται να διοργανώσει εκδηλώσεις για την εθνική γιορτή του που τιμάται στις 21 Ιουλίου.


Ο επικεφαλής της κυβέρνησης ανέφερε ακόμη, στον λογαριασμό του στο Twitter, πως "η σκέψη του πηγαίνει στα θύματα αυτής της απεχθούς ενέργειας".


Ο βέλγος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε από την πλευρά του σήμερα το πρωί πως εξακολουθεί να μην έχει νέα για περίπου είκοσι Βέλγους μετά την επίθεση στη Νίκαια, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belga.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία χτύπησε νηπιαγωγείο στο Κίεβο με πυραύλους και drone: Έξι νεκροί, μεταξύ των οποίων παιδιά

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ρωσία επιτέθηκε με πυραύλους και drone - Έξι νεκροί, μεταξύ των οποίων παιδιά από πλήγμα σε νηπιαγωγείο

Οι νέες ρωσικές επιθέσεις με drone και βαλλιστικούς πυραύλους έχουν σκοτώσει επτά ανθρώπους στην Ουκρανία, ενώ η διπλωματική διαδικασία μεταξύ Τραμπ και Πούτιν μπλοκάρεται
LIFO NEWSROOM
Χάρι και Μέγκαν ζητούν παγκόσμια απαγόρευση στην τεχνητή υπερνοημοσύνη

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ ζητούν παγκόσμια απαγόρευση στην τεχνητή υπερνοημοσύνη

Υπέγραψαν δήλωση που καλεί κυβερνήσεις και εταιρείες να σταματήσουν προσωρινά την έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση, μέχρι να υπάρξει ευρεία επιστημονική συναίνεση για το πώς μπορεί να αναπτυχθεί με ασφάλεια και να παραμείνει υπό έλεγχο
LIFO NEWSROOM
Η υγειονομική καταστροφή στη Γάζα θα διαρκέσει για «γενιές» προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Διεθνή / Η υγειονομική καταστροφή στη Γάζα θα διαρκέσει για «γενιές» προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Μιλώντας στο BBC ο επικεφαλής του ΠΟΥ ξεκαθάρισε ότι απαιτείται τεράστια αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας προκειμένου να αρχίσει να καλύπτεται το σύνθετο φάσμα αναγκών του πληθυσμού της κατεστραμμένης Λωρίδας της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Θέλουν να εξορίσουν τον πρίγκιπα Άντριου από το Ουίνδσορ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Θέλουν να εξορίσουν τον πρίγκιπα Άντριου από το Ουίνδσορ

Πηγή κοντά στο βασιλικό ζεύγος αναφέρει ότι μετά τα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και εν μέσω των σκανδάλων στα οποία έχει εμπλακεί το όνομά του, δεν αντέχουν να ζει κοντά τους
LIFO NEWSROOM