Αμανατίδης: Με ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρξει καμία παραγραφή στην υπόθεση Siemens

Αμανατίδης: Με ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρξει καμία παραγραφή στην υπόθεση Siemens Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
1

Έπειτα από σχετικό αίτημα της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, μετέβη προ ολίγου στο Δικαστικό Μέγαρο και παρέδωσε στην πρόεδρο το σύνολο της υπηρεσιακής αλληλογραφίας μεταξύ της Μεταφραστικής Υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών και της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών που αφορά στη μετάφραση του παραπεμπτικού βουλεύματος για την υπόθεση της Siemens.

«Ανταποκρινόμενος στο αίτημα της προέδρου του Αρείου Πάγου, κας Θάνου Βασιλικής, στα πλαίσια των κυβερνητικών ενεργειών για την άμεση εκδίκαση της υπόθεσης της Siemens και με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Κοτζιά παρέδωσα προ ολίγου το σύνολο της υπηρεσιακής αλληλογραφίας ανάμεσα στην Μεταφραστική Υπηρεσία και στην Εισαγγελία Εφετών Κακουργημάτων Αθηνών» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ.Αμανατίδης αμέσως μετά.

Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ.Αμανατίδης ανέφερε πως «...να είστε σίγουρος ότι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υπάρξει καμία απολύτως παραγραφή». Ανέφερε ακόμη πως (ο εισαγγελέας} έχει παραλάβει το σύνολο της αλληλογραφίας, θα εξεταστεί και θα προβεί στις δικές του ενέργειες».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

LiFO politics / Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

«Η Ελλάδα, μετά την κρίση του 2009, έχει μεν ορθοποδήσει –από το 2017-2018 και μετά δεν είναι εκεί που ήταν–, αλλά υπάρχει ένα κλίμα που βαραίνει. Και οικονομικά και κοινωνικά και ίσως και πολιτικά»: Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη μιλά στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Πολιτική / Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Η σύνθεση θα είναι 1 + 2, δηλαδή οι δύο ηγέτες, οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν και οι διπλωματικοί σύμβουλοι Μίλτος Νικολαϊδης και Τσαγατάι Κιλίτς
LIFO NEWSROOM
Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Πολιτική / Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ακόμη ότι ο ίδιος επέμεινε να δημιουργηθεί ένα από τα σχολεία στο Περιστέρι, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία «ιδιαίτερα σημαντική»
LIFO NEWSROOM