Νέα, σημαντική μείωση του ELA κατά 7 δισ. ευρώ

Νέα, σημαντική μείωση του ELA κατά 7 δισ. ευρώ Facebook Twitter
0

Τη μείωση του μηχανισμού έκτακτης στήριξης των ελληνικών τραπεζών (ELA), κατά 7 δισ. ευρώ, στα 61,1 δισ. ευρώ, αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κατόπιν της σχετικής εισήγησης της Τράπεζας της Ελλάδος.

Το όριο του ELA θα μειωθεί συνολικά κατά 7 δισεκατομμύρια ευρώ, μείωση που θα πραγματοποιηθεί σε δύο στάδια.

Στο πρώτο, έως τις 29 Ιουνίου, το πλαφόν θα περιοριστεί στα 65 δισεκ. ευρώ, ενώ σε δεύτερο στάδιο, από την 30η Ιουνίου, το όριο θα μειωθεί περαιτέρω, στα 61,1 δισεκ. ευρώ, εξαιτίας της ένταξης των ελληνικών τραπεζών στο πρόγραμμα χορήγησης φθηνών δανείων της ΕΚΤ - γνωστό και ως TLTRO.

Η νέα, σημαντική μείωση του ELA αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοίγει η αυλαία για το 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών - Κορυφαία ονόματα από τη διεθνή σκηνή

Οικονομία / Ανοίγει η αυλαία για το 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών - Κορυφαία ονόματα από τη διεθνή σκηνή

Από τη γεωπολιτική και την οικονομία έως την Τεχνητή Νοημοσύνη, την Υγεία και την Επιστήμη, οι κρίσιμες εξελίξεις της νέας εποχής στο επίκεντρο των συζητήσεων, υπό τον τίτλο: “The Shock of the New”
THE LIFO TEAM