Νέα, σημαντική μείωση του ELA κατά 7 δισ. ευρώ

Νέα, σημαντική μείωση του ELA κατά 7 δισ. ευρώ Facebook Twitter
0

Τη μείωση του μηχανισμού έκτακτης στήριξης των ελληνικών τραπεζών (ELA), κατά 7 δισ. ευρώ, στα 61,1 δισ. ευρώ, αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κατόπιν της σχετικής εισήγησης της Τράπεζας της Ελλάδος.

Το όριο του ELA θα μειωθεί συνολικά κατά 7 δισεκατομμύρια ευρώ, μείωση που θα πραγματοποιηθεί σε δύο στάδια.

Στο πρώτο, έως τις 29 Ιουνίου, το πλαφόν θα περιοριστεί στα 65 δισεκ. ευρώ, ενώ σε δεύτερο στάδιο, από την 30η Ιουνίου, το όριο θα μειωθεί περαιτέρω, στα 61,1 δισεκ. ευρώ, εξαιτίας της ένταξης των ελληνικών τραπεζών στο πρόγραμμα χορήγησης φθηνών δανείων της ΕΚΤ - γνωστό και ως TLTRO.

Η νέα, σημαντική μείωση του ELA αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κορυφαίος οικονομολόγος «βλέπει» επικείμενη ύφεση: Ποιους τρεις παράγοντες παρακολουθεί

Οικονομία / Κορυφαίος οικονομολόγος «βλέπει» επικείμενη ύφεση στις ΗΠΑ: Ποιους τρεις παράγοντες παρακολουθεί

Ο οικονομολόγος Μαρκ Ζάντι προειδοποιεί ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στο χείλος ύφεσης, εξηγώντας ποιοι δείκτες απασχόλησης θα επιβεβαιώσουν την επιβράδυνση
LIFO NEWSROOM