Αντζελίνα Τζολί για τους πρόσφυγες: "Αν το σπίτι του γείτονά σας καίγεται, δεν θα είστε ασφαλείς κλείνοντας την πόρτα σας"

Αντζελίνα Τζολί για τους πρόσφυγες: "Αν το σπίτι του γείτονά σας καίγεται, δεν θα είστε ασφαλείς κλείνοντας την πόρτα σας" Facebook Twitter
Nick Libertas / SOOC
0

Η Αντζελίνα Τζολί, ηθοποιός και ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, απηύθυνε σήμερα έκκληση στη διεθνή κοινότητα ζητώντας της να ξεπεράσει τους φόβους της και να διπλασιάσει τις προσπάθειες που καταβάλει για να ανταποκριθεί στη μεταναστευτική κρίση, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθεί αντιμέτωπη με το "χάος".

"Περισσότεροι από 60 εκατομμύρια άνθρωποι είναι εκτοπισμένοι σήμερα (σ.σ. το ένα τρίτο από αυτούς είναι πρόσφυγες), δηλαδή περισσότεροι από οποιαδήποτε άλλη στιγμή τα τελευταία 70 χρόνια", τόνισε η Τζολί-Πιτ σε ομιλία της στην έδρα του BBC στο Λονδίνο.

"Αυτό υποδηλώνει κάτι βαθιά ανησυχητικό όσον αφορά την ειρήνη και την ασφάλεια στον κόσμο", πρόσθεσε. "Δεδομένης της κατάστασης που υπάρχει στον κόσμο, αποτελεί άραγε έκπληξη το γεγονός ότι ορισμένοι από αυτούς τους απελπισμένους ανθρώπους, που δεν έχουν πια καμία επιλογή και δεν μπορούν να ελπίζουν σε μια επιστροφή στις εστίες τους, προσπαθούν ως ύστατη λύση να φτάσουν στην Ευρώπη, ακόμη και διακινδυνεύοντας τη ζωή τους;" διερωτήθηκε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Η Αντζελίνα Τζολί-Πιτ εξέφρασε επίσης τη λύπη της επειδή η μεταναστευτική κρίση έδωσε "περιθώριο ελιγμών και μια ψεύτικη αίσθηση νομιμότητας σε εκείνους που ενθαρρύνουν την πολιτική του φόβου". Όμως, υπογράμμισε, "αν το σπίτι του γείτονά σας καίγεται, δεν θα είστε ασφαλείς κλείνοντας την πόρτα σας".

Καλώντας τη διεθνή κοινότητα να επιδείξει γενναιοδωρία, η ηθοποιός εκτίμησε ότι πρόκειται για "ένα καθήκον που μας αφορά όλους, τον επόμενο γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, τις κυβερνήσεις, την κοινωνία των πολιτών, τον καθένα από εμάς".

"Και η επιτυχία μας θα συμβάλει στη διαμόρφωση του αιώνα μας. Η εναλλακτική; Είναι το χάος", προειδοποίησε.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Chanel μεταμόρφωσε έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό του μετρό σε πασαρέλα στη Νέα Υόρκη

Πολιτισμός / Η Chanel μεταμόρφωσε έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό του μετρό σε πασαρέλα στη Νέα Υόρκη

Η επίδειξη Métiers d’Art, που η Chanel παρουσιάζει κάθε Δεκέμβριο σε κάποιον εντυπωσιακό προορισμό, από την Ιαπωνία μέχρι τη Σενεγάλη, είναι αφιερωμένη στα ιστορικά ατελιέ που έχει εντάξει στο δυναμικό της για να διατηρήσει ζωντανή την παραδοσιακή τεχνική
LIFO NEWSROOM
Είδαμε την έκθεση με τα 83 αριστουργήματα στο Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Πολιτισμός / Είδαμε την έκθεση με τα 83 αριστουργήματα στο Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Η εξέλιξη της τέχνης από τον ιμπρεσιονισμό έως την ποπ αρτ ξεδιπλώνεται μέσα από έργα 45 κορυφαίων δημιουργών της νεότερης και σύγχρονης τέχνης, συνθέτοντας ένα μοναδικό και συναρπαστικό εικαστικό πανόραμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ανδρέας Μαλλουρής: An Evening Botanist

Πολιτισμός / An Evening Botanist: Θεραπεία, επιθυμία και απόλαυση σε μια έκθεση

Στην έκθεση An Evening Botanist ο Ανδρέας Μαλλουρής εξετάζει πώς διαφορετικές πρακτικές που συνδέονται με τη θεραπεία, τη σωματική επιθυμία και την απόλαυση, ενεργοποιούν υλικότητες και μέσω αυτών, το κοινωνικό σώμα. Η έκθεση αναπτύσσεται στο όριο ανάμεσα στο χειρουργικό και το ερωτικό, μεταφέροντας κλινικές διαδικασίες σε ένα γλυπτικό λεξιλόγιο.
LIFO NEWSROOM
Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η «Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ» που αφήνει τους θεατές συγκλονισμένους, η τελευταία παράσταση του Μάικλ Κέιν και της Γκλέντα Τζάκσον, μια ελληνική διασκευή της «Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας» και μια ιρλανδική ιστορία ενηλικίωσης, υποψήφια για βραβείο LUX, στο κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Σταύρος Ξαρχάκος: Η δήλωσή του υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι αναφορικά με την περιοδεία αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι

Πολιτισμός / Σταύρος Ξαρχάκος: «Η συζήτηση για τις συναυλίες πρέπει να τελειώνει εδώ - Τα υπόλοιπα είναι απλώς κουτσομπολιό»

Η δήλωση του Σταύρου Ξαρχάκου υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι, ο οποίος αντιδρά νομικά στην περιοδεία-αφιέρωμα στον πατέρα του, χωρίς την άδειά του
LIFO NEWSROOM
11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου – τα βραβεία

Πολιτισμός / 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου – τα βραβεία

Με 77 ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, 32 ταινίες μικρού μήκους και μεγάλη προσέλευση κοινού ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην Καλαμάτα το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου (21-30/11).
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ