Σε εξέλιξη η αεροπειρατεία στην Κύπρο

Σε εξέλιξη η αεροπειρατεία στην Κύπρο Facebook Twitter
0

Σε εξέλιξη είναι η αεροπειρατεία σε αεροσκάφος αιγυπτιακών αερογραμμών στην Κύπρο, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξάνδρεια-Κάιρο και ο πιλότος ζήτησε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Όπως μεταδίδουν κυπριακά ΜΜΕ ο αεροπειρατής είναι ένας και ζήτησε σκάλες προκειμένου να απελευθερώσει γυναίκες και παιδιά αιγυπτιακής καταγωγής. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιβαίνοντες είναι 81. Ο τύπος του αεροσκάφους είναι A320. Δεν επιβεβαιώνεται ότι έχουν όντως απελευθερωθεί επιβάτες.

Το αεροσκάφος βρίσκεται απομονωμένο στην άκρη του αεροδρομίου ενώ το αεροδρόμιο παραμένει κλειστό για όλους και οι πτήσεις προωθούνται σε άλλους αερολιμένες. 

Οι  δυνάμεις ασφαλείας βρίσκεται σε ύψιστη ετοιμότητα ενώ γίνονται συνεχείς συσκέψεις. Ο Κύπριος ΥΠΕΞ είχε νωρίτερα επικοινωνία με τον αιγύπτιο ομόλογό του.

Δεν είναι γνωστό ποια είναι τα αιτήματα του ή των αεροπειρατών με τους οποίους οι αρχές επιδιώκουν να έχουν επικοινωνία.

Στο αεροδρόμιο βρίσκονται οι υπουργοί Άμυνας, Μεταφορών και Εξωτερικών και έχουν μεταβεί ασθενοφόρα. Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ενώ το αεροδρόμιο Λάρνακας έχει κλείσει και όλα τα αεροσκάφη που θα προσγειώνονταν στην πόλη, κατευθύνονται στο αεροδρόμιο Πάφου.

Σε συναγερμό έχουν τεθεί όλες οι δυνάμεις ασφαλείας, ενώ έχουν συσταθεί κέντρα χειρισμού κρίσεως.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση Ισραήλ κατά των Χούτι σε αντίποινα για τους πυραύλους στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Διεθνή / Επίθεση Ισραήλ κατά των Χούτι: Αντίποινα για τους πυραύλους στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Μία ημέρα πριν, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προανήγγειλε αντίποινα για την πυραυλική επίθεση των Χούθι στο διεθνές αεροδρόμιο, Μπεν Γκουριόν, του Τελ Αβίβ.
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ χωρίς κανέναν φραγμό - Συμπεριφέρεται σαν να είναι δική του επιλογή αν θα υπακούσει στο Σύνταγμα

Διεθνή / Ο Τραμπ χωρίς κανέναν φραγμό: «Συμπεριφέρεται σαν να είναι δική του επιλογή» αν θα υπακούσει στο Σύνταγμα

Οι επιθέσεις του Τραμπ και οι φιλόδοξες πολιτικές του πρωτοβουλίες μοιάζουν να αποσκοπούν στο να διαλύσουν κάθε αίσθηση κανονικότητας, να αποπροσανατολίσουν τους αντιπάλους του και να ενισχύσουν το φόβο στους επικριτές του
LIFO NEWSROOM
Ο φόρος αίματος της Ρωσίας το 2024: Για κάθε χιλιόμετρο στην Ουκρανία σκοτώθηκαν 27 στρατιώτες

Διεθνή / Ο φόρος αίματος της Ρωσίας το 2024: Για κάθε χιλιόμετρο στην Ουκρανία σκοτώθηκαν 27 στρατιώτες

Αναλυτικά δεδομένα από το BBC Ρωσίας και τη Mediazona αποκαλύπτουν τις σοκαριστικές ρωσικές στρατιωτικές απώλειες το 2024 στην Ουκρανία, με τουλάχιστον 45.000 θύματα και αυξανόμενη στρατολόγηση εθελοντών
LIFO NEWSROOM
Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Διεθνή / Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παπικής θητείας του, ο πάπας Φραγκίσκος ενίσχυσε την παρουσία των γυναικών στο εργατικό δυναμικό του Βατικανού, ενώ διόρισε αρκετές σε υψηλόβαθμες θέσεις διοίκησης
LIFO NEWSROOM