Σόιμπλε: Ξεχάστε για την ώρα τη συζήτηση για το χρέος

Σόιμπλε: Ξεχάστε για την ώρα τη συζήτηση για το χρέος Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
0

Δεν υπάρχει λόγος να ληφθούν αποφάσεις αυτή τη στιγμή για το πώς θα ελαφρυνθεί το χρέος της Ελλάδας στο άμεσο μέλλον, δήλωσε πριν από λίγο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δείχνοντας πως δεν είναι ιδιαίτερα ζεστός για οποιαδήποτε συζήτηση τέτοιου είδους.

«Δεν έχω κανένα σοβαρό επιχείρημα προς την γερμανική Βουλή και τον λαό που να υποστηρίζει ότι αυτή η συζήτηση θα πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης αυτή τη στιγμή», υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ενώ όσον αφορά την αξιολόγηση, εκτίμησε ότι θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Απρίλιο.

Ο ίδιος επέμεινε πάντως ότι δεν συντρέχει λόγος να ληφθούν μέτρα αυτή τη στιγμή για μείωση των μελλοντικών πληρωμών, τονίζοντας ότι «αυτό το κομμάτι του διαλόγου έχει να κάνει περισσότερο με το πρεστίζ και όχι με την ουσία».

Τέλος, όσον αφορά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επανέλαβε για μία ακόμη φορά τη θέση του Βερολίνου που δεν είναι άλλη από τη συμμετοχή στο νέο, ελληνικό πρόγραμμα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Διεθνή / Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Η Κίνα επιδοτεί μαζικά την κατασκευή προϊόντων, με αποτέλεσμα την υπερπροσφορά κινεζικών προϊόντων κι αυτό δεν θα το ανεχτούμε, καταγγέλει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
NEWSROOM