Σόιμπλε: Ξεχάστε για την ώρα τη συζήτηση για το χρέος

Σόιμπλε: Ξεχάστε για την ώρα τη συζήτηση για το χρέος Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
0

Δεν υπάρχει λόγος να ληφθούν αποφάσεις αυτή τη στιγμή για το πώς θα ελαφρυνθεί το χρέος της Ελλάδας στο άμεσο μέλλον, δήλωσε πριν από λίγο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δείχνοντας πως δεν είναι ιδιαίτερα ζεστός για οποιαδήποτε συζήτηση τέτοιου είδους.

«Δεν έχω κανένα σοβαρό επιχείρημα προς την γερμανική Βουλή και τον λαό που να υποστηρίζει ότι αυτή η συζήτηση θα πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης αυτή τη στιγμή», υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ενώ όσον αφορά την αξιολόγηση, εκτίμησε ότι θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Απρίλιο.

Ο ίδιος επέμεινε πάντως ότι δεν συντρέχει λόγος να ληφθούν μέτρα αυτή τη στιγμή για μείωση των μελλοντικών πληρωμών, τονίζοντας ότι «αυτό το κομμάτι του διαλόγου έχει να κάνει περισσότερο με το πρεστίζ και όχι με την ουσία».

Τέλος, όσον αφορά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επανέλαβε για μία ακόμη φορά τη θέση του Βερολίνου που δεν είναι άλλη από τη συμμετοχή στο νέο, ελληνικό πρόγραμμα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM
Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα ούτε υπομονή»

Πολιτική / Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα- ούτε υπομονή»

«Είναι καλό όσοι θέλουν να έρθουν να συζητήσουμε αυτές τις ανακοινώσεις, εμείς θα τις κάνουμε είτε έρθουν είτε όχι» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
THE LIFO TEAM