Το ΙΚ έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι

Το ΙΚ έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι Facebook Twitter
0

Ένα βίντεο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το Ισλαμικό Κράτος φέρεται ότι δείχνει τους εννέα άνδρες που συμμετείχαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, στις 13 Νοεμβρίου, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι.


Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αντίδραση από το πρωθυπουργικό γραφείο ενώ δεν στάθηκε δυνατή η επικοινωνία με αξιωματούχους του υπουργείου Εσωτερικών.

Το ΙΚ έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι Facebook Twitter


Το βίντεο αναρτήθηκε στο Telegram, το επίσημο κανάλι των τζιχαντιστών, και δείχνει ορισμένους από τους δράστες, οι οποίοι φορούν στολές παραλλαγής, σε μια τοποθεσία στην έρημο.


"Αυτά είναι τα τελευταία μηνύματα των εννέα λιονταριών του χαλιφάτου που κινητοποιήθηκαν από τα λημέρια τους για να κάνουν μια ολόκληρη χώρα, τη Γαλλία, να γονατίσει" ακούγεται να λέει ένας αφηγητής.

Μιλώντας στα αραβικά και τα γαλλικά, πολλοί από αυτούς δηλώνουν ότι "το μήνυμά τους απευθύνεται σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν στον συνασπισμό" υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ο οποίος από τον Σεπτέμβριο του 2014 πλήττει θέσεις των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία.


Το βίντεο παρουσιάζει επίσης μια φωτογραφία του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, με τη λεζάντα "Όποιος σταθεί στο πλευρό των απίστων θα γίνει στόχος των σπαθιών μας".

Οι δράστες ήταν τέσσερις Βέλγοι, τρεις Γάλλοι και δύο Ιρακινοί, υποστηρίζει το βίντεο, που φέρει τον τίτλο "Σκοτώστε τους όπου τους συναντήσετε". Οι άνδρες αυτοί εικονίζονται να διαπράττουν θηριωδίες, όπως να αποκεφαλίζουν ομήρους ή να τους εκτελούν με σφαίρες. 

To βίντεο περιέχει πολύ σκληρές εικόνες εκτελέσεων και είναι εξαιρετικά ακατάλληλο. H εκδοχή της Daily Mail είναι λογοκριμένη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα αλλάξει εάν επιβληθεί η επίδειξη ιστορικού των social media για την είσοδο στις ΗΠΑ

Διεθνή / Είσοδος τουριστών στις ΗΠΑ: Τι θα αλλάξει εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για τον έλεγχο των social media

Τι θα ισχύει για του Έλληνες τουρίστες - Το 5ετές ιστορικό των social media και τα προσωπικά δεδομένα που θα απαιτεί η αρμόδια υπηρεσία, εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Τραμπ
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή email

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή emails

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι ήταν «σωστό» να παραιτηθεί ο Μάντελσον, προσθέτοντας: «Όπως είπε ο πρωθυπουργός σήμερα το πρωί, ο Πίτερ Μάντελσον απογοήτευσε τη χώρα του»
THE LIFO TEAM