Συνολικά 38.000 ευρώ κόστισε το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Συνολικά 38.000 ευρώ κόστισε το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ Facebook Twitter
0

Στοιχεία το κόστος του ταξιδίου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών του στη Ν. Υόρκη για τις εργασίες της 70ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε ζητήσει ο Ηλίας Παναγιώταρος (ΧΑ), τα οποία σήμερα διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Όπως προκύπτει από την έγγραφη απάντηση του υπουργού, το κόστος του ταξιδίου του Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών του ήταν μειωμένο σε ποσοστό 30% σε σχέση με τις δαπάνες επίσκεψης προκατόχων του στην Αμερική, ενώ διευκρινίζεται επίσης πως ο Πρωθυπουργός έχει αποποιηθεί την προβλεπόμενη ημερήσια αποζημίωση για τα ταξίδια του στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, «το κόστος του ταξιδιού του πρωθυπουργού και των συνεργατών του μειώθηκε κατά 30% σε σχέση με τα προηγούμενα, δηλαδή ανήλθε σε 38.000 ευρώ, και είναι σαφώς μικρότερο σε σχέση με τη δαπάνη επίσκεψης για τη συμμετοχή, το 2010, του τότε Πρωθυπουργού στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που ανερχόταν σε 55.000 ευρώ ή το κόστος επίσκεψης στις ΗΠΑ, το 2013, του τότε Πρωθυπουργού, που ήταν 54.400 ευρώ». Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρει επίσης ότι «ο κ. Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε για τη μετακίνησή του, πρωθυπουργικό αεροσκάφος» και επισημαίνει ότι «ο Πρωθυπουργός έχει αποποιηθεί την ημερήσια αποζημίωση για τα ταξίδια του στο εξωτερικό».


Τα στοιχεία είχε ζητήσει ο Ηλίας Παναγιώταρος και όπως σπεύδει να υπογραμμίσει στην απάντησή του ο Νίκος Παππάς, μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας σε πρωθυπουργικό επίπεδο, η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από τον κ. Πρωθυπουργό στις εργασίες της 70ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών το Σεπτέμβριο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: «Η κατανόηση αποτελεί χρέος μας καθώς η ιστορία είναι καθρέφτης»

«Όσο οδεύουμε πιο βαθιά σε έναν αβέβαιο 21ο αιώνα, τόσο περισσότερο η Έξοδος χρησιμεύει ως οδηγός προς το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων
THE LIFO TEAM