6 σταθμοί γύρω από το ιστορικό κέντρο

6 σταθμοί γύρω από το ιστορικό κέντρο Facebook Twitter
0
ΛΕΜΟΝΙ
Ηρακλειδών 22, 210 3451910, 210 3451390

Ένα αγαπημένο βιβλιοπωλείο στο Θησείο, που δεν μοιάζει με τα άλλα και που όλοι είναι καλοδεχούμενοι. Μια γωνιά στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών για τους φίλους του βιβλίου, πολύ φιλική και ενημερωμένη, που λύνει όλες μας τις απορίες για τις νέες εκδόσεις και μας κάνει να το προτιμάμε από τα μεγάλα απρόσωπα βιβλιοπωλεία. Η πανέμορφη μικρή αυλή του προσφέρεται για καφεδάκι και ατελείωτες ώρες διαβάσματος.

LEMON POPPY SEED
Πρωτογενούς 7 και Αγ. Ελεούσης 9, Ψυρρή, 210 3238270-207

Κάτι παραπάνω από μοντέρνο κομμωτήριο. Στο Lemon Poppy Seed ξέρουν να ενισχύουν την εικόνα του πελάτη, χτίζοντάς την πάνω σε βρετανικά πρότυπα. Πολύ καλό κούρεμα, το οποίο καθημερινά διατηρεί τη φόρμα και το χρώμα του, αναδεικνύοντας την κουπ και την καλή ποιότητα της τρίχας. Προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σ' έναν minimal χώρο και κάθε Πέμπτη (εξυπηρετούν μέχρι τις 11 το βράδυ) υποδέχονται έναν διαφορετικό DJ σ' ένα πάρτι-κούρεμα.

ΚΑΠΠΑΡΗ
Δωριέων 36, Α. Πετράλωνα, 210 3450288

Αυθεντική ελληνική κουζίνα σε μια παλιά νοσταλγική μονοκατοικία με μεγάλη αυλή, που κάθε καλοκαίρι μάς υποδέχεται για να μας δροσίσει. Τα βαζάκια με την κάππαρη δίνουν το στίγμα, αλλά αυτό που κάνει τη διαφορά είναι φυσικά τα νοστιμότατα μαγειρευτά του, τα θαλασσινά του τα ψητά της ώρας, οι μεγάλες παρέες που το διασκεδάζουν αφάνταστα και, προπαντός, η καλή διάθεση.

Η ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΚΑΠΠΑΡΗΣ
Δημοφώντος 99 και Δωριέων, Ά. Πετράλωνα,  210 3423300

Η Κάππαρη που όλοι αγαπάμε και κυρίως ο νεαρόκοσμος αποφάσισε να ανοίξει έναν νέο χώρο προσφέροντας γεύσεις με βάση το ψητό και το κρέας αυτήν τη φορά. Μας προτείνει σουβλάκι κλασικό αλλά και «πειραγμένο», σούβλες και πολλά ορεκτικά ως κατάλληλους συνοδευτικούς μεζέδες. Όλα με γεύση και άρωμα «Κάππαρης» φυσικά!

ΠΑΛΗΑ ΤΑΒΕΡΝΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ
Μνησικλέους 24, Πλάκα, 210 3222809, 210 3250092

Σαν τον παλιό καλό καιρό, μας μεταφέρει πίσω αυτή η νοσταλγική ταβέρνα με θέα την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό που βρίσκεται σε μια από τις πιο γραφικές συνοικίες της πόλης, την Πλάκα. Παράδοση και διασκέδαση αποκτούν άλλο νόημα σε συνδυασμό με αυθεντικούς ελληνικούς μεζέδες και ζωντανή μουσική με μπουζούκι και παραδοσιακούς χορούς. Ιδανική και για εκδηλώσεις.

THE PARTY
Καραϊσκάκη 31, Ψυρρή, 210 3221251

Ένας νέος ζεστός χώρος με arty διάθεση που ο ιδιοκτήτης του Νίκος Μαντζαρέας το βάφτισε από την  ομώνυμη ταινία της δεκαετίας του '60 και έρχεται πανέτοιμο να κατακτήσει τη νυχτερινή ζωή της πόλης. Με ατμοσφαιρικό look, τραπεζοκαθίσματα που θυμίζουν ρετρό γαλλικό μπιστρό, πολύ κέφι, freestyle, φανκ και τζαζ ρυθμούς και ατελείωτο χορό. Κάθε βράδυ μπορεί να μετατραπεί σε ένα μεγάλο αξέχαστο πάρτι, που κυριαρχούν τα χαμόγελα και μια αστείρευτη διάθεση για διασκέδαση!

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ
Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ