6 σταθμοί γύρω από το ιστορικό κέντρο

6 σταθμοί γύρω από το ιστορικό κέντρο Facebook Twitter
0
ΛΕΜΟΝΙ
Ηρακλειδών 22, 210 3451910, 210 3451390

Ένα αγαπημένο βιβλιοπωλείο στο Θησείο, που δεν μοιάζει με τα άλλα και που όλοι είναι καλοδεχούμενοι. Μια γωνιά στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών για τους φίλους του βιβλίου, πολύ φιλική και ενημερωμένη, που λύνει όλες μας τις απορίες για τις νέες εκδόσεις και μας κάνει να το προτιμάμε από τα μεγάλα απρόσωπα βιβλιοπωλεία. Η πανέμορφη μικρή αυλή του προσφέρεται για καφεδάκι και ατελείωτες ώρες διαβάσματος.

LEMON POPPY SEED
Πρωτογενούς 7 και Αγ. Ελεούσης 9, Ψυρρή, 210 3238270-207

Κάτι παραπάνω από μοντέρνο κομμωτήριο. Στο Lemon Poppy Seed ξέρουν να ενισχύουν την εικόνα του πελάτη, χτίζοντάς την πάνω σε βρετανικά πρότυπα. Πολύ καλό κούρεμα, το οποίο καθημερινά διατηρεί τη φόρμα και το χρώμα του, αναδεικνύοντας την κουπ και την καλή ποιότητα της τρίχας. Προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σ' έναν minimal χώρο και κάθε Πέμπτη (εξυπηρετούν μέχρι τις 11 το βράδυ) υποδέχονται έναν διαφορετικό DJ σ' ένα πάρτι-κούρεμα.

ΚΑΠΠΑΡΗ
Δωριέων 36, Α. Πετράλωνα, 210 3450288

Αυθεντική ελληνική κουζίνα σε μια παλιά νοσταλγική μονοκατοικία με μεγάλη αυλή, που κάθε καλοκαίρι μάς υποδέχεται για να μας δροσίσει. Τα βαζάκια με την κάππαρη δίνουν το στίγμα, αλλά αυτό που κάνει τη διαφορά είναι φυσικά τα νοστιμότατα μαγειρευτά του, τα θαλασσινά του τα ψητά της ώρας, οι μεγάλες παρέες που το διασκεδάζουν αφάνταστα και, προπαντός, η καλή διάθεση.

Η ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΚΑΠΠΑΡΗΣ
Δημοφώντος 99 και Δωριέων, Ά. Πετράλωνα,  210 3423300

Η Κάππαρη που όλοι αγαπάμε και κυρίως ο νεαρόκοσμος αποφάσισε να ανοίξει έναν νέο χώρο προσφέροντας γεύσεις με βάση το ψητό και το κρέας αυτήν τη φορά. Μας προτείνει σουβλάκι κλασικό αλλά και «πειραγμένο», σούβλες και πολλά ορεκτικά ως κατάλληλους συνοδευτικούς μεζέδες. Όλα με γεύση και άρωμα «Κάππαρης» φυσικά!

ΠΑΛΗΑ ΤΑΒΕΡΝΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ
Μνησικλέους 24, Πλάκα, 210 3222809, 210 3250092

Σαν τον παλιό καλό καιρό, μας μεταφέρει πίσω αυτή η νοσταλγική ταβέρνα με θέα την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό που βρίσκεται σε μια από τις πιο γραφικές συνοικίες της πόλης, την Πλάκα. Παράδοση και διασκέδαση αποκτούν άλλο νόημα σε συνδυασμό με αυθεντικούς ελληνικούς μεζέδες και ζωντανή μουσική με μπουζούκι και παραδοσιακούς χορούς. Ιδανική και για εκδηλώσεις.

THE PARTY
Καραϊσκάκη 31, Ψυρρή, 210 3221251

Ένας νέος ζεστός χώρος με arty διάθεση που ο ιδιοκτήτης του Νίκος Μαντζαρέας το βάφτισε από την  ομώνυμη ταινία της δεκαετίας του '60 και έρχεται πανέτοιμο να κατακτήσει τη νυχτερινή ζωή της πόλης. Με ατμοσφαιρικό look, τραπεζοκαθίσματα που θυμίζουν ρετρό γαλλικό μπιστρό, πολύ κέφι, freestyle, φανκ και τζαζ ρυθμούς και ατελείωτο χορό. Κάθε βράδυ μπορεί να μετατραπεί σε ένα μεγάλο αξέχαστο πάρτι, που κυριαρχούν τα χαμόγελα και μια αστείρευτη διάθεση για διασκέδαση!

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ