Guardian: O Βαρουφάκης στα fashion icons της χρονιάς

Guardian: O Βαρουφάκης στα fashion icons της χρονιάς Facebook Twitter
Ο Γιάνης Βαρουφάκης σε ένα πορτρέτο του Νίκου Πηλού για τον Observer
2

"Ποιος καθόρισε τη μόδα το 2015;" Η ομάδα του Guardian συνέταξε τη λίστα με τα πιο επιδραστικά και συζητημένα στιλ της χρονιάς και ανάμεσα σε διεθνείς προσωπικότητες της ποπ κουλτούρας και της μόδας, τοποθετεί και τον πολυσυζητημένο παγκοσμίως πρώην Υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

"Σπάνια οι άνδρες πολιτικοί, δίνουν αφορμή για στιλιστικά σχόλια σε οτιδήποτε άλλο εκτός από μια νέα κόμμωση." γράφει ο Guardian και εξηγεί το πόσο μεγάλη έκπληξη ήταν ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, που τάραξε τα νερά φορώντας ένα δερμάτινο μπουφάν το οποίο μοιάζει να δανείστηκε από τα χρόνια του Shaun Ryder και του "It's Great When You're Straight... Yeah" (αναφορά σε δημοφιλές μουσικό άλμπουμ της βρετανικής σκηνής).

Ο Βαρουφάκης χαρακτηρίζεται ως το κακό παιδί του αντι-καπιταλισμού και σχολιάζονται ακόμη και τα πουκάμισα που φορούσε στη Βουλή. Ο Guardian μνημονεύει μάλιστα την περίφημη φράση του Τσίπρα ο οποίος είχε πει: "Μπορείτε να τον κατηγορήσει όσο θέλετε για το πολιτικό σχέδιο του, για τις δηλώσεις του, για το γούστο του στα πουκάμισα ... αλλά δεν μπορείτε να τον κατηγορήσετε για κλοπή των χρημάτων του Ελληνικού λαού"

"Ο ίδιος έχει αναφέρει πως οι Monty Python ήταν μια σημαντική πολιτική επιρροή, αλλά αρνήθηκε να ομολογήσει αυτόν που έχει επηρεάσει την ενδυματολογική του έπαρση. Είτε όμως ήταν πράγματι ο Ryder, είτε ο Grant Mitchell, ο οικονομολόγος γνωρίζει αναμφίβολα πώς να κάνει τα ρούχα του να εκφράζουν άποψη στο χώρο εργασίας. Respect!" γράφει ο Guardian.

Στην ίδια λίστα με τους "Style Stars" εκτός από το Γιάνη Βαρουφάκη, είναι οι Caitlyn Jenner και Justin Bieber, η δημοσιογράφος Gloria Steinem, ο ηθοποιός Ben Whishaw, η συγγραφέας Joan Didion, ο τραγουδιστής Zayn Malik, αλλά και το Unicorn emoji.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM