ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Nύχτα τρόμου στο Παρίσι με 60 νεκρούς - Ο Ολάντ κλείνει τα σύνορα

Nύχτα τρόμου στο Παρίσι με 60 νεκρούς - Ο Ολάντ κλείνει τα σύνορα Facebook Twitter
0

Παγκόσμιο σοκ προκαλούν οι πληροφορίες που έρχονται από τη γαλλική πρωτεύουσα καθώς ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται δραματικά. Τα τελευταία νέα κάνουν λόγο για 40 νεκρούς ενώ κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο για 60 θύματα. Η αστυνομία ζητά από τους πολίτες αν παραμείνουν σπίτια τους και προσπαθεί να διακόψει κάθε συνάθροιση σε κέντρα και χώρους στα σημεία γύρω από τις επιθέσεις.

Ο γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε πριν από λίγο πως το Παρίσι είναι πλέον σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και στο δραματικό διάγγελμα που απηύθυνε ανέφερε πως πήρε την δύσκολη απόφαση να κλείσει τα σύνορα. Δυνάμεις του στρατού μετακινούνται στο κέντρο της πόλης. Πριν από λίγο ανταποκρίτρια της ΕΡΤ μετέδωσε πως και από τις Βρυξέλλες ανακοινώθηκε πως αυξάνοντυαι τα μέτρα ασφαλείας. Σε εξέλιξη είναι ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών - ο αριθμός των οποίων παραμένει ασαφής.

Nύχτα τρόμου στο Παρίσι με 60 νεκρούς - Ο Ολάντ κλείνει τα σύνορα Facebook Twitter

Στελέχη του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ που παρακολουθούν την κατάσταση στο Παρίσι, όπου βρίσκονταν σε εξέλιξη αργά το βράδυ της Παρασκευής επιθέσεις ενόπλων, ακούγονταν εκρήξεις και υπήρχε τουλάχιστον μια ομηρία σε εξέλιξη, δήλωσαν ότι δεν υπάρχει καμιά γνωστή και αξιόπιστη απειλή για την ασφάλεια των ΗΠΑ, όπως ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC μέσω Twitter το βράδυ της Παρασκευής. Δήλωση έκανε λίγο πριν τη μία τη νύχτα και ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα ο οποίος εξέφρασε συλληπτήρια για την τραγωδία και ανέφερε πως το πλήγμα ήταν ήταν παγκόσμιο. «Γίνεται μια εξωφρενική προσπάθεια να τρομοκρατηθούν αθώοι πολίτες» ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και δήλωσε πως η κυβέρνησή του θα σταθεί στο πλευρό της Γαλλίας στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού, δεσμευόμενος ότι η χώρα του θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να «προσαχθούν αυτοί οι τρομοκράτες ενώπιον της δικαιοσύνης».


Ο Μπαράκ Ομπάμα διευκρίνισε ότι δεν έχει ακόμη συνομιλήσει με τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ.


Οι επιθέσεις στο Παρίσι αποτελούν πλήγμα εναντίον «όλης της ανθρωπότητας και των οικουμενικών μας αξιών», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.


Ο ίδιος σημείωσε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να διατυπωθεί οποιαδήποτε εικασία για το ποιος διέπραξε τις επιθέσεις στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ανέφερε ότι είναι συγκλονισμένος από τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Παρίσι και δεσμεύθηκε να προσφέρει βοήθεια στη γειτονική χώρα.


Στον επίσημο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter (@David_Cameron) ο ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος έγραψε: «Είμαι συγκλονισμένος από τα γεγονότα στο Παρίσι απόψε. Οι σκέψεις μας και προσευχές μας στρέφονται στον γαλλικό λαό. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε».


«Συγκλονισμένος» από τις επιθέσεις δήλωσε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, εκφράζοντας την «αλληλεγγύη» του στη Γαλλία, επίσης μέσω Twitter.

Nύχτα τρόμου στο Παρίσι με 60 νεκρούς - Ο Ολάντ κλείνει τα σύνορα Facebook Twitter
Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ