11.000 Ρώσοι επέστρεψαν στη χώρα τους από την Αίγυπτο

11.000 Ρώσοι επέστρεψαν στη χώρα τους από την Αίγυπτο Facebook Twitter
0

Η Ρωσία έχει επαναπατρίσει 11.000 πολίτες της από την Αίγυπτο, κυρίως από τα θέρετρα Σαρμ ελ-Σέιχ και Χουργάντα στη Ερυθρά Θάλασσα, το τελευταίο 24ωρο, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Αρκάντι Ντβόρκοβιτς. "Περισσότεροι Ρώσοι αναμένεται να επιστρέψουν σήμερα", δήλωσε ο αξιωματούχος.


Περίπου 78.000 Ρώσοι έμειναν εγκλωβισμένοι στα αιγυπτιακά ξενοδοχεία μετά την απόφαση του Κρεμλίνου την Παρασκευή να απαγορεύσει στις ρωσικές αεροπορικές εταιρίες οποιαδήποτε πτήση προς οποιοδήποτε αιγυπτιακό αεροδρόμιο, μετά τη συντριβή του ρωσικού επιβατηγού αεροσκάφους στη χερσόνησο του Σινά στις 31 Οκτωβρίου.


Ωστόσο η Μόσχα έστειλε χθες 44 αεροσκάφη για να αρχίσει η μεταφορά των ρώσων πολιτών από την Αίγυπτο. Σήμερα μόνο τέσσερα αεροπλάνα απογειώθηκαν το πρωί από το Σαρμ ελ-Σέιχ με προορισμό τη Ρωσία και η αίθουσα αναχωρήσεων ήταν σχεδόν άδεια, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Διεθνή / Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Τα έσοδα από τις «έξυπνες» βόμβες GBU-39, τις οποίες χρησιμοποιεί το Ισραήλ, ρέουν μέσω του Ηνωμένου Βασιλείου – Παρά την αναστολή εξαγωγών όπλων από το Λονδίνο, ο όμιλος συνεχίζει τις αποστολές από τις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νέα συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Διεθνή / Συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρει πως ενθαρρύνει τον γενικό Γραμματέα να κινηθεί «προς την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με στόχο μία δίκαιη και διαρκή ρύθμιση του Κυπριακού»
LIFO NEWSROOM