"Aπόβαση" 70 επιφανών Γάλλων επενδυτών στην Αθήνα, μαζί με τον Ολάντ

"Aπόβαση" 70 επιφανών Γάλλων επενδυτών στην Αθήνα, μαζί με τον Ολάντ Facebook Twitter
4

Επτά υπουργοί,  εκπρόσωποι 70 γαλλικών επιχειρήσεων αλλά και άνθρωποι της τέχνης  θα συνοδεύουν το Φρανσουά Ολάντ κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα, καθώς ο Γάλλος Πρόεδρος επιθυμεί να εμφανίσει τη χώρα του ως στρατηγικό εταίρο της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το Έθνος, ο  Ολάντ, που θα έρθει στη χώρα μας την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή, θέλει να προωθήσει τη συνεργασία και να διατηρήσει το καλό κλίμα μεταξύ των δύο χωρών και έκανε γνωστές τις προθέσεις του πριν από λίγες ημέρες όταν με την Άνκελα Μέρκελ παρούσα τάχθηκε υπέρ μιας γενναίας μείωσης του ελληνικού χρέους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γάλλος ηγέτης θα δει αρχικά στο Προεδρικό Μέγαρο τον Προκόπη Παυλόπουλο ενώ την επομένη μέρα θα έχει τετ α τετ στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα για να υπογράψει μαζί του και  μνημόνιο φιλίας των δύο χωρών για τη δημιουργία συνεργασιών σε διάφορα επίπεδα.

Η υπογραφή αυτού του μνημονίου θα γίνει μάλιστα  σε τραπέζι εργασίας 30 ατόμων (οι δύο ηγέτες και επτά υπουργοί με επτά συνεργάτες από την κάθε πλευρά) ενώ στη συνέντευξη Τύπου που θα ακολουθήσει Ολάντ και Τσίπρας θα δεχτούν από δύο μόνο ερωτήσεις.

Πηγές που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα αναφέρουν ότι το ταξίδι αυτό του Γάλλου Προέδρου στην Αθήνα ήταν καλά προετοιμασμένο αφού γίνεται λίγο πριν την αξιολόγηση του μνημονίου και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ενώ η Ελλάδα αναμένει και πόρους από το ΕΣΠΑ για την τόνωση της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιχειρηματίες που θα συνοδεύουν το Φρανσουά Ολάντ θα είναι επιφανείς επιχειρηματίες της Γαλλίας και πρωτοκλασάτα στελέχη γαλλικών επιχειρήσεων που θα επιχειρήσουν να επωφεληθούν από τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα.

Ο γαλλόφωνος σταθμός RTL του Λουξεμβούργου δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του άρθρο με τίτλο «Η Γαλλία παίρνει θέση για να εξαγοράσει κομμάτια της Ελλάδας» στο οποίο αναφέρει ότι «απέναντι στους εύζωνες» ο Γάλλος Πρόεδρος  «θα παρατάξει έναν στρατό από Γάλλους διευθυντές επιχειρήσεων, χωρίς φούντες και φουστανέλες, οι οποίοι θα εξετάσουν πολύ προσεκτικά τις ευκαιρίες στην Ελλάδα».

Επίσης σημειώνει με αφορμή τις ιδιωτικοποιήσεις ότι  «η Γαλλία έχει προσφέρει σημαντική υποστήριξη για τον καθορισμό μιας λύσης για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Οι Ελληνες είναι ευγνώμονες προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ολα αυτά δημιουργούν καλή χημεία και θετικό κλίμα στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, και αυτό είναι καλό».

Στο ίδιο άρθρο αναφέρονται και οι εταιρείες οι εκπρόσωποι των οποίων θα κάνουν  «απόβαση» στην Ελλάδα, συνοδεύοντας τον Ολάντ:  «Το θετικό κλίμα δεν σημαίνει ότι οι 70 γαλλικές εταιρείες -μεταξύ αυτών οι Vinci, Total, Veolia, SNCF, Suez και EDF- θα υπογράψουν συμβάσεις την επόμενη εβδομάδα. Όμως οι γαλλικές αρχές θέλουν, όπως και να 'χει, να υπογράψουν ένα είδος συμφωνίας, ''να μπει κάπου μια σφραγίδα'' με τον πρωθυπουργό Τσίπρα».

Στο άρθρο του Έθνους σημειώνεται επίσης ότι η Γαλλία παρακολουθεί την κινητικότητα της γερμανικής πλευράς αλλά δεν ξεχνά και την έντονη κινητικότητα των κινέζων.

Σε αυτό το κλίμα θα ήταν και η επίσκεψη Μοσκοβισί στην Ελλάδα την οποία όμως ο Γάλλος επίτροπος ανέβαλε για προσωπικούς λόγους.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Οικονομία / Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο κανονισμός της ΕΕ για την απανθρακοποίηση φέρνει αυξήσεις σε βενζίνη, πετρέλαιο και μαζούτ – Αντιδράσεις για τον αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα και την καθημερινότητα
LIFO NEWSROOM
ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οικονομία / ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες διαμόρφωσης, εγκατάσταση ραμπών και αναβατορίων, τοποθέτηση αυτοματισμών και ειδικού εξοπλισμού, καθώς και αμοιβές μηχανικών
LIFO NEWSROOM
Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM
Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Οικονομία / Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Από το 2026 έως το 2032, θα ενισχυθούν δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, τη φοιτητική στέγαση, τις συγκοινωνίες, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων
LIFO NEWSROOM