Πραξικόπημα στη Μπουργκίνα Φάσο μετά την ομηρία

Πραξικόπημα στη Μπουργκίνα Φάσο μετά την ομηρία Facebook Twitter
1

Τον μεταβατικό πρόεδρο της Μπουργκίνα Φάσο και τα μέλη της κυβέρνησης συνέλαβε ο στρατός της χώρας, ανακοινώνοντας πως αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας λγίες εβδομάδες πριν τις προγραμματισμένες εκλογές.

Η προεδρική φρουρά της Μπουρκίνα Φάσο (RSP) κρατούσε την Τετάρτη ομήρους τον πρόεδρο Μισέλ Καφαντό, τον πρωθυπουργό Ισαάκ Ζίντα και άλλους υπουργούς.

Οι κάλπες θα στήνονταν στις 11 Οκτωβρίου. Ο αντισυνταγματάρχης επέκρινε τον εκλογικό νόμο, ο οποίος αποκλείει τη συμμετοχή υποψηφίων του πρώην προέδρου - ο οποίος είχε πυροδοτήσει προ μηνών πολιτικό χάος, επιδιώκοντας να παρατείνει τη θητεία του.

Ο αντισυνταγματάρχης ανέφερε στο ανακοινωθέν πως θα ξεκινήσει «μία συνεπής και δίκαιη διαδικασία που θα οδηγήσει σε εκλογές που θα τους συμπεριλαμβάνουν όλους».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια