Να ταυτοποιηθούν οι μετανάστες εντός του «Ελευθέριος Βενιζέλος» ζητά ο δήμαρχος Κω

Να ταυτοποιηθούν οι μετανάστες εντός του «Ελευθέριος Βενιζέλος» ζητά ο δήμαρχος Κω Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
2

Να ταυτοποιηθούν οι μετανάστες εντός του «Ελευθέριος Βενιζέλος» ζητά ο δήμαρχος Κω Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC

 

Ο δήμαρχος Κω, Γιώργος Κυρίτσης, με επιστολή που έστειλε σήμερα προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούση, ζητά να γίνεται η ταυτοποίηση όλων των παρατύπων μεταναστών και προσφύγων, ανεξαρτήτως εθνικότητας, εντός του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» και όχι στην Αστυνομική Διεύθυνση, στο κέντρο της Κω, ενώ παράλληλα απαιτεί την παραμονή των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στο νησί μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

 

Ο κ. Κυρίτσης επικαλείται τα σοβαρά επεισόδια μεταξύ παράνομων μεταναστών, που έγιναν στην Κω κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών και παράλληλα υπογραμμίζει ότι το πρόβλημα των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών αποτελεί ζήτημα εθνικής ασφάλειας, κάτι που είχε επισημάνει και ο κ. Πανούσης.

Ο δήμαρχος της Κω εκφράζει φόβους για την είσοδο ακραίων στοιχείων στον ευρωπαϊκό χώρο, μέσω των νησιών μας, και ζητά την ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου και των δυνάμεων αποτροπής και ασφαλείας στο νησί.

Να ταυτοποιηθούν οι μετανάστες εντός του «Ελευθέριος Βενιζέλος» ζητά ο δήμαρχος Κω Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Υπενθυμίζεται πως μέχρι αυτήν την ώρα τουλάχιστον 1.166 πρόσφυγες από τη Συρία έχουν επιβιβαστεί και φιλοξενούνται στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι της Κω. Το πλοίο έχει χωρητικότητα 2.500 ατόμων και η επιβίβαση, αποκλειστικά Σύρων, γίνεται υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας Αστυνομίας και το Λιμενικού.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ

Ελλάδα / Προσωπικός Αριθμός: 21.000 πολίτες εξέδωσαν σε μία ώρα - Τι ισχύει για όσους δεν βγάλουν μόνοι τους

Ο προσωπικός αριθμός σταδιακά θα αντικαταστήσει αριθμό ταυτότητας, ΑΜΚΑ και άλλων αριθμών που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας και στις συναλλαγές μας με το Δημόσιο
LIFO NEWSROOM
«Προλαμβάνω»: Πρόγραμμα δωρεάν καρδιολογικών εξετάσεων για 5,2 εκατ. πολίτες

Ελλάδα / «Προλαμβάνω»: Πρόγραμμα δωρεάν καρδιολογικών εξετάσεων για 5,2 εκατ. πολίτες

Πρώτη φορά στην πατρίδα μας υλοποιείται το πρόγραμμα εκτίμησης του καρδιαγγειακού κινδύνου «Προλαμβάνω», που αφορά έναν στους δύο Έλληνες και μία στις δύο Ελληνίδες, αφού ο αριθμός των ωφελουμένων αγγίζει τα 5,5 εκατ. ανθρώπους.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Δίκη για το Μάτι: Σήμερα η απόφαση του Εφετείου για τους 21 κατηγορούμενους

Ελλάδα / Δίκη για το Μάτι: Σήμερα η απόφαση του Εφετείου για τους 21 κατηγορούμενους

Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε αθωώσει 15 κατηγορούμενους ενώ είχε κηρύξει ενόχους τους τότε επικεφαλής και τα στελέχη της Πυροσβεστικής Σωτήρη Τερζούδη, Βασίλη Ματθαιόπουλο, Ιωάννη Φωστιέρη, Νίκο Παναγιωτόπουλο και Χαράλαμπο Χιόνη
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Είναι απλό το θέμα. Με έντονη προειδοποίηση και με ένα χρονικό αβάντζο ενός μηνός, η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ανακοινώσει ότι θα σταματήσει να δέχεται μετανάστες που δεν θα φέρουν μαζί τους αποδεικτικά έγγραφα και αυτοί οι άνθρωποι θα απελαύνονται πάραυτα. Γιατί το κολπάκι είναι ότι κουβαλάνε την ταυτότητα ή το διαβατήριο μέχρι να τους βρει το Λιμενικό και μετά το φουντάρουν για να ζητήσουν άσυλο ως "Σύριοι" ή πιο παλιά "Αφγανοί" που ο πόλεμος τους έκανε να χάσουν τα προσωπικά τους έγγραφα. Άλλο η αλληλεγγύη σε κατατρεγμένους ανθρώπους, άλλο στο όνομα της να ανοίξει η πόρτα για ένα σωρό αχαρτογράφητους ανθρώπους που δε μπορεί να ελεγχθεί η σκούφια τους και το ποιον τους. Δεν έχει να κάνει με ιδεολογική προσέγγιση στο θέμα των μεταναστών. Έχει να κάνει με την επίκληση της κοινής λογικής.
Δηλαδή εάν υπάρχουν κίνδυνοι στο χώρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης, θα είναι λιγότεροι αυτοί οι κίνδυνοι εντός του πλοίου; δε θέλω να γίνω μάντης κακών, εύχομαι όμως πραγματικά ο Θεός να βάλει το χέρι Του γιατί έτσι και γίνει στραβή ο ένας θα τα ρίχνει στον άλλο...