Λαγκάρντ: Πρώτα μεταρρυθμίσεις και μετά το ζήτημα του χρέους

Λαγκάρντ: Πρώτα μεταρρυθμίσεις και μετά το ζήτημα του χρέους Facebook Twitter
SOOC
0

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σήμερα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις πριν οι ευρωπαίοι εταίροι της χώρας εξετάσουν την απομείωση του δημοσίου χρέους της.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, η Λαγκάρντ ερωτήθηκε τι κατά τη γνώμη της πρέπει να προηγηθεί: οι δεσμεύσεις της Αθήνας για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων ή η ελάφρυνση του χρέους της από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης.

"Δοθέντος του πού βρισκόμαστε, υποψιάζομαι ότι θα ήταν πολύ προτιμότερο να δούμε μια σοβαρή πρωτοβουλία για την προώθηση μεταρρυθμίσεων και έπειτα από αυτό να ακολουθήσει η άλλη πλευρά", μειώνοντας το ελληνικό χρέος, απάντησε η Λαγκάρντ.

Η κυβέρνηση της Ελλάδας καλούσε τους τελευταίους μήνες να υπάρξει συμφωνία για την απομείωση του χρέους της στις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ, πριν ανακοινώσει το δημοψήφισμα.

Ερωτηθείσα πώς αξιολογεί με την αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης, η Κριστίν Λαγκάρντ απάντησε "δεν έχουμε καμία επιλογή όσον αφορά το ποιος εκπροσωπεί μια χώρα. Αντιμετωπίζουμε όλες τις εκλεγμένες κυβερνήσεις... ως θεμιτούς εταίρους μας στις διαπραγματεύσεις".

Εξάλλου η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την πιο πρόσφατη πρόταση της Αθήνας.

"Έχουμε λάβει τόσες πολλές 'τελευταίες' προτάσεις, που έχουν επικυρωθεί, ακυρωθεί, αλλάξει, τροποποιηθεί, τις τελευταίες ημέρες, που είναι ιδιαίτερα αβέβαιο ποια θα είναι η τύχη αυτής της τελευταίας πρότασης" της Αθήνας, έκρινε η Κριστίν Λαγκάρντ.

"Υπάρχει μια δημοκρατική διαδικασία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, και νομίζω ότι αυτό θα συμβάλλει ευελπίστως να υπάρξει περισσότερη σαφήνεια, λιγότερη αβεβαιότητα για το τι θέλει ο ελληνικός λαός, και πόσο κύρος διαθέτει η ελληνική κυβέρνηση", είπε ακόμη η Λαγκάρντ ερωτηθείσα για το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Οικονομία / Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο κανονισμός της ΕΕ για την απανθρακοποίηση φέρνει αυξήσεις σε βενζίνη, πετρέλαιο και μαζούτ – Αντιδράσεις για τον αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα και την καθημερινότητα
LIFO NEWSROOM
ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οικονομία / ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες διαμόρφωσης, εγκατάσταση ραμπών και αναβατορίων, τοποθέτηση αυτοματισμών και ειδικού εξοπλισμού, καθώς και αμοιβές μηχανικών
LIFO NEWSROOM
Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM