«Έγκλημα να δανείζεις στην πιο χρεοκοπημένη χώρα, σαν διεφθαρμένος τραπεζίτης»

«Έγκλημα να δανείζεις στην πιο χρεοκοπημένη χώρα, σαν διεφθαρμένος τραπεζίτης» Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
2

Σάλο προκάλεσε στη Γερμανία συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη την οποία είναι άγνωστο πότε την έχει δώσει ο Έλληνας υπουργός, αλλά το γερμανικό κανάλι ARD επέλεξε να την προβάλει χθες στη διάρκεια του Γιούρογκρουπ. Η συνέντευξη δόθηκε στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ.

Στη συνέντευξη που σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες είχε δοθεί το καλοκαίρι του 2014 αλλά προβλήθηκε τώρα, ο κ. Βαρουφάκης εμφανίζεται να δηλώνει: «Οι άνθρωποι στις Βρυξέλλες, τη Φρανκφούρτη και το Βερολίνο είναι έξυπνοι. Γνώριζαν από το Μάιο του 2010 ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε ποτέ να αποπληρώσει τα χρέη της. Ωστόσο ενήργησαν σαν να μη γνώριζαν τίποτα και σαν να μην ήταν χρεοκοπημένη η χώρα».

 «Γνωρίζοντας λοιπόν αυτήν την κατάσταση, το να δανείζεις στην πιο χρεοκοπημένη χώρα του κόσμου, σαν να είσαι τριτοκλασάτος διεφθαρμένος τραπεζίτης, είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης, σύμφωνα με τη μετάφραση που έδωσαν τα γερμανικά Μέσα, σημειώνει το Reuters.

Η συνέντευξη αυτή έδωσε και πάλι την ευκαιρία στη Bild να χαρακτηρίσει σήμερα τον Βαρουφάκη «ανυπόφορο» σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της.

H Los Angeles TImes, σήμερα τον χαρακτηρίζει "εριστικό", σε ένα άρθρο το οποίο επίσης είναι επικριτικό για τον Έλληνα ΥπΟικ.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
H αλήθεια είναι πολλές φορές ανυπόφορη, αρθρογράφοι της Bild. Το γεγονός είναι όμως ότι αμφότερες πλευρές των εμπλεκόμενων πολιτικών και τραπεζιτών στην Ελλάδα και την ΕΕ έπαιξαν - για άλλη μία φορά - παιχνίδι σε βάρος όλων εμάς των απλών πολιτών, οι οποίοι καλούμαστε να πληρώσουμε - για άλλη μία φορά - τις δικές τους ατασθαλίες.Και αυτοί, αντί να βρίσκονται στην φυλακή, μας εμπαίζουν παριστάνοντας ότι είναι άτομα ύψιστης ηθικής και αδιάφθοροι.