Ρόιτερς: Δεν θα διακόψει τη χρηματοδότηση η ΕΚΤ αυτή την εβδομάδα

Ρόιτερς: Δεν θα διακόψει τη χρηματοδότηση η ΕΚΤ αυτή την εβδομάδα Facebook Twitter
0

Δεν θα διακόψει τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών μέσω ELA η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Ρόιτερς πηγή με γνώση της κατάστασης.

Της άποψης αυτής είναι και πολλοί οικονομολόγοι που αποκλείουν την περίπτωση να προβεί σε μια τέτοια ξαφνική κίνηση ο Μάριο Ντράγκι, την ώρα που δεν έχει εξαντληθεί η δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας της Ελλάδας με τους εταίρους.   Σε όσους επικαλούνται την περίπτωση της Κύπρου και κάνουν συγκρίσεις οι οικονομολόγοι απαντούν ότι δεν είναι ίδιες οι περιπτώσεις αφού στην Κύπρο επρόκειτο για τραπεζικό χρέους και υπήρχε δυστοκία, κάτι που δεν συμβαίνει με την Ελλάδα.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί αύριο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Η Goldan Sachs έχει εν τω μεταξύ ως βασικό της σενάριο ότι τελικά θα προκύψει συμφωνία, κάτι που βασίζει στη δήλωση Βαρουφάκη ότι ήταν έτοιμος να υπογράψει παράταση του προγράμματος, πριν ο Ντάισελμπλουμ φέρει στο τραπέζι-στο παρά 5 σύμφωνα με την κυβέρνηση-ένα άλλο σχέδιο το οποίο η ελληνική κυβέρνηση απέρριψε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Οικονομία / Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Το επόμενο μέτωπο παρεμβάσεων θα είναι αυτό της κοινωνικής αντιπαροχής καθώς και ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στους servicers να ρίξουν στην αγορά σπίτια που έχουν στην κατοχή τους, αλλά η πώλησή τους αντιμετωπίζει εμπόδια
LIFO NEWSROOM
Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Οικονομία / Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Κατά το πρώτο τετράμηνο εφαρμογής, οι αποδοχές από υπερωρίες και υπερεργασία αυξήθηκαν κατά 48% και τα έσοδα από εισφορές υπερωριών και υπερεργασίας αυξήθηκαν κατά 34% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2024
LIFO NEWSROOM