Αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Πορτογαλία

Αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Πορτογαλία Facebook Twitter
0

Αυξάνεται από 1η Οκτωβρίου ο κατώτατος μισθός στην Πορτογαλία  από τα 485 στα  505 ευρώ τον μήνα με 14 μισθούς το έτος.

Η αύξηση ανακοινώθηκε μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους εργοδότες και το δεύτερο συνδικαλιστικό συνδικάτο της χώρας.  Παράλληλα θα υπάρξει και μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 23%.

Το CGTP, το κυριότερο εργατικό συνδικάτο της Πορτογαλίας, αρνήθηκε να προσυπογράψει τη συμφωνία αυτή καθώς ζητούσε την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 515 ευρώ με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2014 και στη συνέχεια νέα αύξηση στα 540 ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2015.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ

Ελλάδα / Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης: Περίπου 40 φοιτητές αντέγραψαν από το AI στο ίδιο μάθημα - «Μητέρα μου ζήτησε να αναθεωρήσω»

«Ήρθε με μια φίλη της και μου επεσήμαναν πολλές φορές με νόημα την ιδιότητα και το λειτούργημα που ασκούν, θεωρώντας πως μάλλον θα φοβηθώ», τόνισε
THE LIFO TEAM