LIVE!

Απάτη δύο ελεγκτών του ΟΣΥ με πλαστά πρόστιμα

Απάτη δύο ελεγκτών του ΟΣΥ με πλαστά πρόστιμα Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον στον 90.000 ευρώ, φέρεται να αποκόμισαν οι δύο ελεγκτές της εταιρίας Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. οι οποίοι είχαν στήσει μια κομπίνα με πλαστές βεβαιώσεις για πρόστιμα σε επιβάτες χωρίς εισιτήριο.

Οι δυο συλληφθέντες ηλικίας 31 και 32 ετών έκοβαν τα πρόστιμα από  πλαστά μπλοκ προστίμων σε επιβάτες χωρίς εισιτήριο και έβαζαν στην τσέπη τα πρόστιμα που κανονικά θα έπρεπε να πηγαίνουν στο ταμείο της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.

Τα μπλοκ προμηθεύονταν, από 44χρονο τυπογράφο στην περιοχή της Βάρης, από τον οποίο είχαν επίσης προμηθευτεί και μια σφραγίδα κόκκινου χρώματος, με την οποία θεωρούσαν την πράξη βεβαίωσης προστίμου κατά το ήμισυ. Για  να μην γίνουν αντιληπτοί από την Υπηρεσία τους, προέβαιναν και στην βεβαίωση νόμιμων παραβάσεων, συμπληρώνοντας αντίστοιχα τα μπλοκ που τους είχαν χορηγηθεί από την εταιρεία.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας εκτιμάται ότι ζημίωσαν  την Ο.ΣΥ., από 50.400 έως 90.720 ευρώ.

Η δράση τους υπολογίζεται ότι ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2013 και αποκαλύφθηκε τυχαία, όταν στις 20 Ιουνίου οι δυο ελεγκτές βεβαίωσαν πρόστιμο 72 ευρώ σε 25χρονη η οποία είχε επιβιβαστεί σε λεωφορείο των αστικών συγκοινωνιών χωρίς εισιτήριο.

Η κοπέλα πλήρωσε άμεσα το πρόστιμο στους ελεγκτές και αποχώρησε χωρίς όμως να παραλάβει την ταυτότητά της, την οποία είχε παραδώσει στους ελεγκτές.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η 25χρονη πήγε στα Κεντρικά Γραφεία του Ο.ΣΥ. στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη για να παραλάβει την ταυτότητά της και εκεί ενημερώθηκε ότι το απόκομμα πληρωμής που είχε λάβει ήταν πλαστό, καθώς και ότι το μητρώο του αναγραφόμενου ελεγκτή ήταν ανύπαρκτο.

Ο 31χρονος ελεγκτής, επειδή αντιλήφθηκε την πιθανότητα να έχει προβεί σε καταγγελία για το γεγονός της ψευδούς βεβαίωσης προστίμου, κατέστρεψε με καύση τα πλαστά μπλοκ που είχε στο σπίτι του και τα οποία είχε προμηθευτεί από τον 32χρονο, ενώ έκαψε και την ταυτότητα της 25χρονης, προκειμένου να καταστρέψει τα πειστήρια.

Ελλάδα
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: Αντί να τη βοηθήσει, έστηνε το άλλοθί του - Το θύμα φέρεται να προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια

Ελλάδα / Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: «Αντί να τη βοηθήσει, έστηνε το άλλοθί του» - Επιμένει ότι τη χτύπησαν «οι ληστές»

Η μητέρα δύο παιδιών δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή - Η καταγγελία της στο παρελθόν και η μαρτυρία «κλειδί» από την ημέρα του άγριου ξυλοδαρμού της
LIFO NEWSROOM
Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο στην Ελλάδα και την ΕΕ», λέει ο ΕΟΦ

Ελλάδα / Ευλογιά αιγοπροβάτων: Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο στην Ελλάδα ή την ΕΕ, αναφέρει ο ΕΟΦ

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων μέσω επιστολής του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ξεκαθάρισε πως δεν υφίσταται εμβόλιο για τη νόσο που έχει προσβάλει χιλιάδες ζώα
LIFO NEWSROOM
Νόμος στα χαρτιά: Οι ανήλικοι πίνουν και κανείς δεν τους σταματά

Ελλάδα / Νόμος στα χαρτιά: Οι ανήλικοι πίνουν και κανείς δεν τους σταματά

Μπορεί να μην έχει διαπιστωθεί ακόμη ότι ο θάνατος της 16χρονης στο Γκάζι προήλθε από κατανάλωση αλκοόλ. Ωστόσο, το γεγονός και μόνο ότι εντοπίστηκε λιπόθυμη έξω από κλαμπ, σε μια ηλικία που ο νόμος ρητά την προστατεύει, είναι από μόνο του καμπανάκι για μια κοινωνία που κοιτά αλλού
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ