Αργοπορημένα τα φετινά αποτελέσματα των εκλογών

Αργοπορημένα τα φετινά αποτελέσματα των εκλογών Facebook Twitter
1

Τουλάχιστον μία ώρα αργότερα από τη συνηθισμένη ώρα θα υπάρξει φέτος η πρώτη ασφαλής εκτίμηση των αποτελεσμάτων από την Singular Logic εξαιτίας του μεγάλου αριθμού υποψηφίων.

Αν και σε προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες, τα πρώτα αποτελέσματα ανακοινώνονταν λίγο μετά τις 22:00, φέτος αυτό δεν πρόκειται να γίνει πριν τις 23:00.

Οι συνδυασμοί είναι 10% περισσότεροι σε σχέση με το 2010, αλλά τα εκλογικά τμήματα που θα λειτουργήσουν θα είναι 10% λιγότερα.

Διπλάσιος του 2010 είναι και ο αριθμός των υποψηφίων μιας και οι υπολογισμοί κάνουν λόγο για περίπου 40.000 σε 1.441 συνδυασμούς.

Οι εκτιμήσεις προέρχονται από το 20% των εκλογικών τμημάτων το οποίο συγκεκριμένα αποτελείται από 4.900 τμήματα σε 13 περιφέρειες της χώρας και τις πέντε μεγαλύτερες πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, Πάτρα, Ηράκλειο).

 

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, η δύναμη του φετινού εκλογικού σώματος ανέρχεται σε 9.871.733 για το 2014, εκ των οποίων 4.779.471 άνδρες και 5.092.262 γυναίκες, ενώ 108.691 άτομα θα ψηφίσουν για πρώτη φορά.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική / Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η έρευνα αφορά περισσότερα από 40 πρόσωπα –πολιτικά στελέχη, κρατικούς υπαλλήλους και συνεργαζόμενες εταιρείες– για ενδεχόμενα αδικήματα απάτης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
LIFO NEWSROOM
Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η προσπάθειά μου να βοηθήσω τους συμπολίτες μου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με παράνομες πράξεις

Πολιτική / Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η προσπάθειά μου να βοηθήσω δεν έχει καμία σχέση με παράνομες πράξεις»

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Θα ζητήσουμε από την ΕΕ ζητήσουμε ρητές αναφορές στο παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Θα ζητήσουμε από την ΕΕ ζητήσουμε ρητές αναφορές στο παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο

«Η Ελλάδα έχει ήδη κινητοποιήσει και της Ένοπλες Δυνάμεις έτσι ώστε να υπάρχει μια αποστολή επιτήρησης των λιβυκών αρχών έξω από τα χωρικά ύδατα» δήλωσε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Αυτός είναι ο χάρτης για τις τουρκικές έρευνες για πετρέλαιο

Πολιτική / Αυτός είναι ο χάρτης για τις τουρκικές έρευνες για πετρέλαιο

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το μνημόνιο «παράνομο, ανυπόστατο και απαράδεκτο», τονίζοντας ότι «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια