Εγκρίθηκε η δόση των 6,3 δισ.

Εγκρίθηκε η δόση των 6,3 δισ. Facebook Twitter
0
Εγκρίθηκε η δόση των 6,3 δισ. Facebook Twitter

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να εκταμιευτούν τα 6,3 δισ. ευρώ τα οποία εγκρίθηκαν από το Εuroworking Group στις Βρυξέλλες μετά και την ολοκλήρωσή του χθες το απόγευμα.

Το ποσό αυτό αποτελεί τυπικά την πρώτη δόση και σταδιακά έως τον Ιούνιο αναμένεται να δοθεί "πράσινο φως" σε δύο ακόμη δόσεις ύψους 1 εκατ. η κάθε μία.

Μετά και την έγκριση αυτής της εκταμίευσης, το συνολικό ποσό που έχει δανειστεί η Ελλάδα μέσω EFSF ανέρχεται στα 139,9 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Π. Τσακλόγλου, που εκπροσώπησε την Ελλάδα στην ομάδα εργασίας του συμβουλίου των υπουργών της Ευρωζώνης έθεσε ζήτημα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους ζητώντας από τους ομόλογους του να τηρήσουν τη συμφωνία της 27ης Νοεμβρίου 2012 και να ανοίξει η τεχνική συζήτηση για την ελάφρυνση του.

Σύμφωνα με τα οικονομικά ρεπορτάζ, στη χθεσινή συνεδρίαση το κλίμα ήταν θετικό για την Ελλάδα. Η ελληνική πλευρά παρουσίασε τους βασικούς άξονες του αναπτυξιακού σχεδίου «Ελλάδα 2021» με το νέο οικονομικό πρότυπο να ρίχνει το βάρος στις επενδύσεις και τις εξαγωγές αντί της κατανάλωσης. Λεπτομέρειες του σχεδίου αναμένεται να ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά εντός της επόμενης εβδομάδας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ χαλαρώνουν τις κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο καθώς ο πόλεμος με το Ιράν εκτινάσσει τις τιμές της ενέργειας

Οικονομία / Οι ΗΠΑ χαλαρώνουν τις κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο καθώς ο πόλεμος με το Ιράν εκτινάσσει τις τιμές της ενέργειας

Καθώς οι τιμές του πετρελαίου εκτοξεύονται και οι επιθέσεις στα Στενά του Ορμούζ συνεχίζονται, οι ΗΠΑ επιτρέπουν προσωρινά την αγορά ρωσικού πετρελαίου εν πλω
THE LIFO TEAM
Αισχροκέρδεια στα καύσιμα: Πρόστιμα έως 5 εκατ. ευρώ για τους παραβάτες

Οικονομία / Αισχροκέρδεια στα καύσιμα: Πρόστιμα έως 5 εκατ. ευρώ για τους παραβάτες

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους θα εντείνουν τους ελέγχους και θα εφαρμόσουν αυστηρά τα πρόστιμα, ώστε να μην υπάρξουν φαινόμενα αισχροκέρδειας, ιδίως σε μια περίοδο διεθνούς κρίσης και αυξημένου ενεργειακού κόστους
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Οικονομία / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Σκεφτείτε το πιο απίθανο σενάριο και προετοιμαστείτε», προειδοποιεί η επικεφαλής του ΔΝΤ

«Βλέπουμε την ανθεκτικότητα της παγκόσμιας οικονομίας να δοκιμάζεται ξανά από τη νέα σύγκρουση στη Μέση Ανατολή» είπε, μεταξύ άλλων, η Γκεοργκίεβα
THE LIFO TEAM