ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Εγκρίθηκε η δόση των 6,3 δισ.

Εγκρίθηκε η δόση των 6,3 δισ. Facebook Twitter
0
Εγκρίθηκε η δόση των 6,3 δισ. Facebook Twitter

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να εκταμιευτούν τα 6,3 δισ. ευρώ τα οποία εγκρίθηκαν από το Εuroworking Group στις Βρυξέλλες μετά και την ολοκλήρωσή του χθες το απόγευμα.

Το ποσό αυτό αποτελεί τυπικά την πρώτη δόση και σταδιακά έως τον Ιούνιο αναμένεται να δοθεί "πράσινο φως" σε δύο ακόμη δόσεις ύψους 1 εκατ. η κάθε μία.

Μετά και την έγκριση αυτής της εκταμίευσης, το συνολικό ποσό που έχει δανειστεί η Ελλάδα μέσω EFSF ανέρχεται στα 139,9 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Π. Τσακλόγλου, που εκπροσώπησε την Ελλάδα στην ομάδα εργασίας του συμβουλίου των υπουργών της Ευρωζώνης έθεσε ζήτημα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους ζητώντας από τους ομόλογους του να τηρήσουν τη συμφωνία της 27ης Νοεμβρίου 2012 και να ανοίξει η τεχνική συζήτηση για την ελάφρυνση του.

Σύμφωνα με τα οικονομικά ρεπορτάζ, στη χθεσινή συνεδρίαση το κλίμα ήταν θετικό για την Ελλάδα. Η ελληνική πλευρά παρουσίασε τους βασικούς άξονες του αναπτυξιακού σχεδίου «Ελλάδα 2021» με το νέο οικονομικό πρότυπο να ρίχνει το βάρος στις επενδύσεις και τις εξαγωγές αντί της κατανάλωσης. Λεπτομέρειες του σχεδίου αναμένεται να ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά εντός της επόμενης εβδομάδας.

0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM