Ρώσος υπουργός προς ΗΠΑ: «Mε λίγη γιόγκα θα δεχτείτε ότι η Κριμαία είναι πια δική μας»

Ρώσος υπουργός προς ΗΠΑ: «Mε λίγη γιόγκα θα δεχτείτε ότι η Κριμαία είναι πια δική μας» Facebook Twitter
2

Ειρωνικά και καυστικά σχόλια επιφύλασσε ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ για τις ΗΠΑ με αφορμή την προσάρτηση της Κριμαίας στην Ρωσία.

Μιλώντας στο πρακτορείο Ιντερφάξ, ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Κρεμλίνου είπε:

«Οι πολιτικοί των ΗΠΑ πρέπει να ηρεμήσουν, να κάνουν ενδεχομένως λίγη γιόγκα και να αποδεχθούν ότι η Κριμαία αποτελεί πλέον τμήμα της Ρωσίας…Τι μπορούμε να συμβουλέψουμε τους αμερικανούς συναδέλφους μας να κάνουν; Να περνούν περισσότερο χρόνο στην εξοχή, να κάνουν γιόγκα, να επιμείνουν σε δίαιτες με συνδυασμούς φαγητών, ίσως να παρακολουθήσουν κάποιες κωμικές σειρές στην τηλεόραση».

 Όπως είπε με περισσή ειρωνεία, «αυτό θα είναι καλύτερο από το να εκνευρίζονται και να εκνευρίζουν τους άλλους, έχοντας την γνώση ότι το πλοίο έχει ήδη σαλπάρει… Οι εκρήξεις οργής, τα κλάματα και η υστερία δεν θα βοηθήσουν».

Για το πάγωμα των σχέσεων μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων, με αφορμή την Ουκρανία, ο Ριάμπκοφ είπε επίσης: «Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι η αμερικανική ηγεσία έχει "εμμονές" και ότι εκείνοι έχουν αποτύχει να αποδεχθούν την κατάσταση που έχει σε μεγάλο βαθμό προκληθεί από τη γραμμή (που έχουν ακολουθήσει) οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους να φέρουν αντιρωσικές δυνάμεις στην εξουσία στην Ουκρανία».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Newsroom / «Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κάτια Αντωνιάδη, η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να μπει στο Ιράν, μιλά στη LiFO για όσα είδε από κοντά, αυτά που τη σημάδεψαν και το κλίμα που επικρατεί τόσο στους δρόμους της Τεχεράνης όσο και στα Στενά του Ορμούζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΙΜΙ ΒΑΛΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Διεθνή / Ο Τίμι, η φάλαινα που είχε παγιδευτεί στα ρηχά της Βαλτικής, «πιθανότατα να έχει πεθάνει»

«Καθώς το ζώο βρισκόταν σε εξαιρετικά εξασθενημένη κατάσταση και είχε επανειλημμένα επιστρέψει στα ρηχά μετά από προηγούμενες προσπάθειες διάσωσης, είναι πολύ πιθανό να μην βρίσκεται στη ζωή» αναφέρουν ειδικοί
THE LIFO TEAM