LIVE!

Καταργείται η ερασιτεχνική άδεια αλιείας

Καταργείται η ερασιτεχνική άδεια αλιείας Facebook Twitter
1

Στην κατάργηση των ατομικών ερασιτεχνικών αδειών αλιείας αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, με στόχο να αποδεσμευτούν περίπου 850 λιμενικοί προκειμένου να απασχοληθούν σε ελεγκτικούς μηχανισμούς και σε άλλες μάχιμες υπηρεσίες αλλά και να αναπτυχθεί ο αλιευτικός τουρισμός.

Σύμφωνα με το άρθρο 14 του νέου νομοσχεδίου «Τουριστικά Πλοία και Άλλες Διατάξεις» που έχει κατατεθεί στη Βουλή και την επόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί «καταργείται η ατομική ερασιτεχνική άδεια αλιείας καθώς και η υποχρέωση εφοδιασμού των σκαφών ή των επιβαινόντων σε αυτό με την αντίστοιχη ερασιτεχνική αλιείας».

Τονίζεται πάντως «ότι η κατάργηση της άδειας σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται εξαίρεση από την εφαρμογή των υπόλοιπων προβλέψεων της νομοθεσίας σχετικά με την ερασιτεχνική αλιεία, όπως ενδεικτικά: ώρες της ημέρας, εποχές του έτους και περιοχές στις οποίες επιτρέπεται η αλιεία, επιτρεπόμενα εργαλεία, είδη και ποσότητες αλιευμάτων, απαγόρευση πώλησης και γενικά εμπορίας των αλιευμάτων».

1

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: Αντί να τη βοηθήσει, έστηνε το άλλοθί του - Το θύμα φέρεται να προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια

Ελλάδα / Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: «Αντί να τη βοηθήσει, έστηνε το άλλοθί του» - Επιμένει ότι τη χτύπησαν «οι ληστές»

Η μητέρα δύο παιδιών δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή - Η καταγγελία της στο παρελθόν και η μαρτυρία «κλειδί» από την ημέρα του άγριου ξυλοδαρμού της
LIFO NEWSROOM
Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο στην Ελλάδα και την ΕΕ», λέει ο ΕΟΦ

Ελλάδα / Ευλογιά αιγοπροβάτων: Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο στην Ελλάδα ή την ΕΕ, αναφέρει ο ΕΟΦ

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων μέσω επιστολής του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ξεκαθάρισε πως δεν υφίσταται εμβόλιο για τη νόσο που έχει προσβάλει χιλιάδες ζώα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Στο νομοσχέδιο που δημοσιεύει η ναυτεμπορική δεν λέει κάτι τέτοιο στο άρθρο 14. Στο άρ. 19 λέει "Κάθε  επαγγελματικό  πλοίο  αναψυχής  το  οποίο  εκτελεί  ταξίδια  αναψυχής  με  ολική  ναύλωση καθώς και μικρό σκάφος μπορεί να εφοδιάζεται με άδεια ερασιτεχνικής αλιείας προκειμένου οι επιβάτες  να  επιδίδονται  στην  άσκηση  της  ερασιτεχνικής  αλιείας  σύμφωνα  με  τις  κείμενες διατάξεις, χωρίς να είναι απαραίτητο να έχουν εφοδιασθεί οι ίδιοι με ατομική ερασιτεχνική άδεια αλιείας, το ρόλο της οποίας υπέχει το ναυλοσύμφωνο. "Κοινώς, η άδεια καταργείται μόνο για τους επιβαίνοντες σε σκάφη άνω των 7μ. που έχουν δηλωθεί ως αναψυχής και έχουν ναυλοσύμφωνο.