Η Αλ Κάιντα αποκηρύσσει την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος

Η Αλ Κάιντα αποκηρύσσει την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος Facebook Twitter
0

Αποκηρύσσει η Αλ Κάιντα την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε ή αλλιώς Ίσιλ, που δρα στη Συρία. Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και την οποία υπογράφει η γενική διοίκηση της Αλ Κάιντα, η Ίσιλ δεν ανήκει στο δίκτυό της. Άλλωστε, το Νοέμβριο ο αρχηγός της οργάνωσης, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι είχε δηλώσει ότι το Μέτωπο αλ Νούσρα είναι στο εξής το μόνο σκέλος του δικτύου στη Συρία.

 

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μία κίνηση που έχει στόχο να κατευθύνει το δυναμικό των ανταρτών στη μάχη κατά του Άσαντ και να σταματήσει τη σπατάλη δυνάμεων που γίνεται από τις μάχες οι οποίες διεξάγονται μεταξύ τους. Εκτιμούν μάλιστα ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες δυνάμεων, μία περίοδο κατά την οποία οι δυνάμεις του Άσαντ κερδίζουν συνεχως έδαφος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παίρνει διαζύγιο η Ιταλία από τους τουρίστες;

Ταξίδια / Παίρνει διαζύγιο η Ιταλία από τους τουρίστες;

Σε περιορισμούς στα κρουαζιερόπλοια, στα τουριστικά λεωφορεία, ακόμα και στις selfies, και σε μια σειρά ακόμα μέτρων σε διάφορες περιοχές της έχει προχωρήσει η Ιταλία, στην προσπάθειά της να περιορίσει τον υπερτουρισμό.
THE LIFO TEAM
Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται κάτι ένα μεγάλο πρόβλημα

Διεθνή / Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται ένα μεγάλο πρόβλημα

Οι τιμές σε τουριστικά θέρετρα σε Ελλάδα και Τουρκία - Αυξάνονται οι τιμές σε φαγητό, ένδυση, μεταφορές - Το όριο πείνας στην Τουρκία ξεπερνά τον κατώτατο μισθό κατά 3.000 λίρες - Ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ