Φεύγουν οι ξένοι υπήκοοι από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Φεύγουν οι ξένοι υπήκοοι από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία Facebook Twitter
0

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης άρχισε σήμερα να απομακρύνει ξένους πολίτες από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, καθώς εντείνεται η πολιτική κρίση στην πλούσια σε διαμάντια πρώην γαλλική αποικία, μια μέρα μετά την παραίτηση του προέδρου Μισέλ Τζοτοντιά.

Ο μεταβατικός πρόεδρος Τζοτοντιά --ο πρώτος μουσουλμάνος ηγέτης της χώρας, ο οποίος κατηγορείται από τη διεθνή κοινότητα για απάθεια απέναντι στις διαθρησκευτική βία που μαστίζει τη χώρα του-- και ο πρωθυπουργός Νικολά Τιανγκαγέ παραιτήθηκαν χθες, μετά τις πιέσεις ηγετών χωρών της περιοχής στη διήμερη διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γειτονικό Τσαντ για να εξεταστεί η επιδεινούμενη διαθρησκευτική σύγκρουση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Οι πρώτες πτήσεις οργανώθηκαν για τη μεταφορά στη Ντζαμένα 800 πολιτών του Τσαντ, από τους 2.500 συμπατριώτες τους που βρίσκονται σε πρόχειρο καταφύγιο κοντά στο αεροδρόμιο του Μπανγκί.

Χιλιάδες πολίτες του Τσαντ έχουν εγκαταλείψει την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Το μένος εναντίον τους είναι μεγάλο, καθώς ορισμένοι τους κατηγορούν ότι στηρίζουν τους αντικυβερνητικούς αντάρτες. "Η απομάκρυνση των μεταναστών αυτών πρέπει να γίνει γρήγορα και με κανένα τρόπο δεν πρέπει να προσπαθήσουν να εγκαταλείψουν τη χώρα μόνοι τους θέτοντας τον εαυτό τους σε μεγάλο κίνδυνο. Πολλοί μεταξύ αυτών είναι γυναίκες και παιδιά", δήλωσε η διευθύντρια του ΔΟΜ στη Δυτική Αφρική Καρέλα Γκοντό.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social media

Διεθνή / Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επιβλήθηκε και απαγόρευση επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται υπό έρευνα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM