Επισιτιστικός εφιάλτης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Επισιτιστικός εφιάλτης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία Facebook Twitter
0

Διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης λαμβάνει το ανεξέλεγκτο κύμα βίας στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Επισιτιστικού προγράμματος του ΟΗΕ, 1.3 εκατομμύρια άνθρωποι, ήτοι το ένα τέταρτο του πληθυσμού της χώρας, βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της πείνας. Οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις ενόπλων ομάδων χριστιανών και μουσουλμάνων καθιστούν δύσκολη τη διανομή τροφίμων.

«Δεν έχουμε φτάσει καν στο αποκορύφωμα της κρίσης. Δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσουν όλα αλλά δεν έχουμε καλό προαίσθημα», τονίζει μια γυναίκα, ενώ μια άλλη συμπληρώνει: «Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλεια. Μας λένε να πάμε σε στρατόπεδα εκτοπισμένων αλλά επικρατεί χάος. Υπάρχει ανασφάλεια γιατί οι μουσουλμάνοι αντάρτες είναι εκεί. Υπάρχουν μουσουλμάνοι ανάμεσά μας και δεν μπορούμε να ζήσουμε έτσι».

 

Παρά την παρουσία 1.600 Γάλλων στρατιωτών και ανδρών της αφρικανικής ειρηνευτικής δύναμης, η κατάσταση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία παραμένει ρευστή. Από τον Μάρτιο όταν οι αντάρτες Σελέκα ανέτρεψαν τον πρόεδρο Μποζιζέ, μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα αλλάξει εάν επιβληθεί η επίδειξη ιστορικού των social media για την είσοδο στις ΗΠΑ

Διεθνή / Είσοδος τουριστών στις ΗΠΑ: Τι θα αλλάξει εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για τον έλεγχο των social media

Τι θα ισχύει για του Έλληνες τουρίστες - Το 5ετές ιστορικό των social media και τα προσωπικά δεδομένα που θα απαιτεί η αρμόδια υπηρεσία, εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Τραμπ
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή email

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή emails

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι ήταν «σωστό» να παραιτηθεί ο Μάντελσον, προσθέτοντας: «Όπως είπε ο πρωθυπουργός σήμερα το πρωί, ο Πίτερ Μάντελσον απογοήτευσε τη χώρα του»
THE LIFO TEAM