Τσίπρας: Οι πρώτες 100 μέρες της κυβέρνησης της Αριστεράς

Τσίπρας: Οι πρώτες 100 μέρες της κυβέρνησης της Αριστεράς Facebook Twitter
6

Ο φόβος της κυβέρνησης για τις ευρωεκλογές λειτουργεί ως καταλύτης εξελίξεων πριν από τον Μάιο, τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας στο πρώτο μέρος συνέντευξής του στην εφημερίδα «Αυγή» υπό τον τίτλο «Το σχέδιο των 100 πρώτων ημερών της κυβέρνησης της Αριστεράς» και ανοίγει παράθυρο συνεργασίας με όσους βουλευτές καταψηφίσουν τα μέτρα.

Στη συνέντευξη, το δεύτερο μέρος της οποίας θα δημοσιευτεί την Τρίτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης της Αριστεράς, τα οποία θα αφορούν την αντικατάσταση του μνημονίου, που θα ακυρώσει ο λαός, από Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της χώρας που θα περιλαμβάνει την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού στα προ Μνημονίου επίπεδα, τον έλεγχο των απολύσεων, τον νέο αναπτυξιακό νόμο, τη σύσταση περιουσιολογίου, καθώς και δίκαιου και σταθερού φορολογικού συστήματος.

Προτεραιότητα θα είναι ακόμη η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και η επαναλειτουργία της ΕΡΤ με ταυτόχρονη τήρηση του νόμου για την αδειοδότηση των ιδιωτικών ΜΜΕ.

Πηγή: ΑΠΕ

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Όταν λέει επαναλειτουργία της ΕΡΤ τι ακριβώς εννοεί; Εγώ όποτε βάζω ΔΤ για να δω κανένα αγώνα κυρίως ή πάνω στο zapping, νομίζω ότι βλέπω την ίδια και απαράλακτη ΕΡΤ με τα ίδια πρόσωπα που έβλεπα και πριν. Τι περισσότερο θα κάνει δηλαδή ο Τσίπρας;