Ν. Αναστασιάδης: Εκβιασμοί και χρονοδιαγράμματα δεν γίνονται αποδεκτά

Ν. Αναστασιάδης: Εκβιασμοί και χρονοδιαγράμματα δεν γίνονται αποδεκτά Facebook Twitter
1

Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης στη δήλωση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ο οποίος δίνει προθεσμία τεσσάρων ημερών στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να ξεπεράσουν τα όποια προβλήματα, να καθορίσουν ημερομηνία για την πρώτη συνάντησή τους και να  ξαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.

«Εκβιασμοί και χρονοδιαγράμματα δεν γίνονται αποδεκτά απ' όπου κι αν προέρχονται» τόνισε ο πρόεδρος Αναστασιάδης και επανέλαβε ότι οι συνομιλίες πρέπει να ξεκινήσουν με τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Πρέπει, σημείωσε, να γίνει συνείδηση ότι «η εμπιστοσύνη σε κάποιους δίδεται ή αναιρείται μέσα από τις πράξεις και τη συμπεριφορά τους».

Σχολιάζοντας τη δήλωση της γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών, μετά τη συνάντηση του Μπαν Κι Μουν με τον ειδικό σύμβουλό του, Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι τις προσεχείς ημέρες θα συνέλθει το Εθνικό Συμβούλιο για να δοθούν απαντήσεις σε όσα ανακοινώθηκαν. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέδειξε ότι οι συνομιλίες πρέπει να ξεκινήσουν με τις κατάλληλες προϋποθέσεις, διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται να ξεφύγει από τις θέσεις αρχών της ελληνοκυπριακής πλευράς. Δεν θα ζούμε στην Αυστραλία, αλλά στην Κύπρο, σημείωσε ο πρόεδρος και τόνισε ότι ουδείς πρέπει να προωθεί τις θέσεις της μιας πλευράς για να εκθέτει την άλλη.

Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε ότι προσωπική επιθυμία του, αλλά και της κυβέρνησης, είναι να εργαστούν άοκνα για την επίτευξη λύσης, η οποία να διασφαλίζει την επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού, χωρίς να παραγνωρίζονται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

Έντονα αντέδρασαν και τα κυπριακά πολιτικά κόμματα.

Πηγή: ΑΠΕ

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να επιβάλει πρόσθετους δασμούς στην ΕΕ και σε άλλες 54 οικονομίες

Η εξέλιξη σημειώνεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ουάσιγκτον για τη διατήρηση των δασμών στο 15% για την πλειονότητα των ευρωπαϊκών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΖΑΡΕΝΤ ΚΟΥΣΝΕΡ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Αλβανία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για το τουριστικό θέρετρο του Τζάρεντ Κούσνερ - Τι δηλώνει ο Ράμα

Οι αλβανικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για το σχέδιο κατασκευής του πολυτελούς θερέτρου του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ, στο ακατοίκητο νησί Sazan και σε προστατευόμενη παράκτια περιοχή, εν μέσω διαμαρτυριών των πολιτών
THE LIFO TEAM
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορείται ότι υιοθετεί πρακτικές τύπου ICE στη μεταναστευτική πολιτική της

Ευρωπαϊκοί θεσμοί κατέληξαν σε συμφωνία για νέο πλαίσιο επιστροφών μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα, το οποίο προβλέπει ευκολότερες απελάσεις, δημιουργία κέντρων κράτησης εκτός ΕΕ και ισόβια απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ
THE LIFO TEAM
Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Η Βίβιαν Γουίλσον, η αποξενωμένη τρανς κόρη του Έλον Μασκ, είχε αρνηθεί ότι η ταυτότητά της ευθύνεται για τη δεξιά στροφή του. Ο ίδιος όμως απάντησε θετικά σε ανάρτηση που υποστήριζε ακριβώς αυτό.
THE LIFO TEAM
BLAKE LIVELY JUSTIN BALDONI

Διεθνή / Blake Lively και Justin Baldoni επιστρέφουν στα δικαστήρια

Η νομική ομάδα της ηθοποιού έχει ασκήσει αγωγή εναντίον του συμπρωταγωνιστή της στην ταινία «It Ends with Us» για την καταβολή δικαστικών εξόδων και αποζημίωσης, αναζωπυρώνοντας μια δικαστική διαμάχη που διαρκεί χρόνια
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια