Μπαρόζο: «Θα δούμε το χρέος, όταν η Τρόικα συλλέξει τα στοιχεία»

Μπαρόζο: «Θα δούμε το χρέος, όταν η Τρόικα συλλέξει τα στοιχεία» Facebook Twitter
0

Το θέμα του χρέους και του χρηματοδοτικού κενού θα τεθεί μόλις επιστρέψει η Τρόικα στην Ελλάδα και συλλέξει όλα τα χρηματοοικονομικά στοιχεία της χώρας, δήλωσε ο Μανουέλ Μπαρόζο στη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά που επισκέπτεται τις Βρυξέλλες για συναντήσεις και επαφές.  «Δεν υπάρχει σκοπός στο να έρθει η τρόικα και να πει ότι όλα είναι καλά, αλλά να κατανοήσουμε τις ανάγκες της Ελλάδας και να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί με τους πιστωτές», είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Πάντως ακόμη και σήμερα η Άνκελα Μέρκελ επέμεινε ότι το θέμα της μείωσης του χρέους θα τεθεί την άνοιξη του 2014 ενώ ο Πρωθυπουργός θέλει να λυθεί το ζήτημα εντός του έτους, έχοντας ως διαπραγματευτικό χαρτί, το πρωτογενές πλεόνασμα που ελπίζει να πετύχει η κυβέρνηση.

«Οι Ελληνες είναι θυμωμένοι, και δικαιούνται να είναι θυμωμένοι, όταν βλέπουν ότι κάποιοι δεν πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν» δήλωσε ακόμη ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενώ  ζήτησε επίσης από την ελληνική κυβέρνηση να δώσει έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να επιταχύνει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Προηγήθηκε η συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Ο γερμανός αξιωματούχος είπε ότι πλέον είναι ορατό το «φως στο βάθος του τούνελ» και ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα φέρει αποφάσεις για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Πολιτική / Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Στόχος η διασφάλιση του ιστορικού καθεστώτος και της νομικής προσωπικότητας της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης – Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για θεσμική λύση
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικό θρίλερ για τη Μονή Σινά: Το Κάιρο αμφισβητεί ιδιοκτησία – Κρίσιμη συνάντηση Γεραπετρίτη

Πολιτική / Μονή Σινά: Στο Κάιρο ο Γεραπετρίτης - Η ελληνική στάση και οι διπλωματικές παγίδες

Στο Κάιρο κρίνεται το μέλλον της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης του Σινά - Η Ελλάδα επιδιώκει σεβασμό των συμφωνιών με την Αίγυπτο για τη διατήρηση της ιδιοκτησίας και της θρησκευτικής φυσιογνωμίας της Μονής
LIFO NEWSROOM
Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Πολιτική / Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Μετά τα επεισόδια στο ΣΕΦ και την αναβολή του 3ου τελικού Παναθηναϊκού–Ολυμπιακού, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού προειδοποιεί για άμεση διακοπή του πρωταθλήματος σε περίπτωση επανάληψης βίας
LIFO NEWSROOM