Okeanos Explorer σε ζωντανή μετάδοση

Okeanos Explorer σε ζωντανή μετάδοση Facebook Twitter
1

Η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) προσφέρει... θέα σε ζωντανή μετάδοση, έως και 3 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Μέσα από την ιστοσελίδας της, με τρία streams που είναι διαθέσιμα για σχεδόν 8 ώρες την ημέρα, χιλιάδες θεατές – επιστήμονες και μη - έχουν το σπάνιο προνόμιο να παρακολουθήσουν απευθείας την εξερευνητική αποστολή Okeanos Explorer, ανοιχτά των βορειοανατολικών ακτών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι «προβολές» έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και πολλοί είναι εκείνοι που είδαν, για παράδειγμα, ένα χέλι να επιτίθεται εναντίον καλαμαριού και άκουσαν τα επιφωνήματα των ερευνητών όταν ανακάλυψαν ένα τεράστιο υποθαλάσσιο φαράγγι.

«Θυμίζει λίγο την αναμετάδοση αθλητικών γεγονότων», ανέφερε η Αμάντα Δημοπούλου από τη Γεωλογική Ερευνητική Υπηρεσία των ΗΠΑ, μία από τους επιστήμονες που ακούγονται συχνά στα live streams καθώς εξηγούν στους θεατές τι ακριβώς βλέπουν, μιλώντας στο  Associated Press, και πρόσθεσε: «Πρόκειται για μυστηριώδη οικοσυστήματα. Δεν γνωρίζουμε πάντοτε τι θα βρούμε.»

Η αποστολή του ρομποτικού βαθυσκάφους της NOAA,  στοιχίζει 40.000 σε ημερήσια βάση και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 16 Αυγούστου. Στο παρελθόν, το ίδιο σκάφος χρησιμοποιήθηκε στην εξερεύνηση του Ειρηνικού Ωκεανού, όμως οι επόμενες αποστολές θα επικεντρωθούν στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, ενώ οι επιστήμονες εξετάζουν το ενδεχόμενο... ζωντανής κάλυψης της υποθαλάσσιας δράσης, σε φαράγγι ανοιχτά του Πουέρτο Ρίκο.  Για περισσότερα, επισκεφθείτε την σελίδα www.noaa.gov.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Αθλητισμός / Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Το γκάλοπ σε 1.304 τυχαία επιλεγμένους συμμετέχοντες ρωτούσε αν θα προτιμούσαν να δουν περισσότερους ποδοσφαιριστές με λευκό δέρμα να παίζουν για τη Γερμανία
NEWSROOM
Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM
Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Διεθνή / Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Το περιστατικό με τον λύκο έφερε απειλές θανάτου προς συνονόματους, στοχοποίηση της δημοσιογράφου που κάλυψε την υπόθεση, διαπόμπευση της κοινότητας και προσπάθειες για αλλαγή των νόμων
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια