Παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Facebook Twitter
0

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι παραπέμπει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επειδή δεν ανέκτησε κρατικές ενισχύσεις, οι οποίες ήταν ασυμβίβαστες με τον κοινοτική νομοθεσία περί ελεύθερου ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, η Ελλάδα παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παράλειψη συμμόρφωσης σε δύο χωριστές αποφάσεις, με τις οποίες η Επιτροπή ζητούσε από την Ελλάδα να ανακτήσει τις ασυμβίβαστες κρατικές ενισχύσεις από τρία ελληνικά καζίνα και από την εταιρεία «Αλουμίνιον της Ελλάδος ΑΕ». Και στις δύο περιπτώσεις, δύο έτη μετά τις αποφάσεις της Επιτροπής τα συνολικά ποσά των ενισχύσεων δεν έχουν ακόμη επιστραφεί.

Όπως σημείωσε ο αρμόδιος για θέματα ανταγωνισμού επίτροπος Χοακίν Αλμούνια, τα κράτη μέλη έχουν διάφορες δυνατότητες υποστήριξης των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις, ωστόσο, όταν οι ενισχύσεις παρέχουν στρεβλωτικά πλεονεκτήματα σε επιλεγμένες επιχειρήσεις, χωρίς να εξυπηρετούν κανένα κοινό συμφέρον, πρέπει να ανακτώνται το ταχύτερο δυνατόν. «Αυτό είναι απαραίτητο για την αποκατάσταση ισότιμων όρων ανταγωνισμού και τη διατήρηση της αποτελεσματικότητας των ίδιων των κανόνων», δήλωσε ο Ισπανός επίτροπος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Σκάφη, πισίνες, δάνεια, καταθέσεις στο εξωτερικό και ιδιωτικά σχολεία

Οικονομία / Φορολογικές δηλώσεις: Σκάφη, πισίνες, δάνεια, καταθέσεις στο εξωτερικό και ιδιωτικά σχολεία

Σε 1.659.748 ανέρχονται οι φορολογούμενοι που δηλώνουν ότι έχουν λάβει δάνεια στεγαστικά ή καταναλωτικά, πληρώνοντας δόσεις συνολικού ύψους 6,24 δισεκ. ευρώ ή κατά μέσο όρο 3.700 ευρώ
LIFO NEWSROOM