Την ενίσχυση του νότου συζητούν οι ηγέτες της Ε.Ε.

Την ενίσχυση του νότου συζητούν οι ηγέτες της Ε.Ε. Facebook Twitter
1

Την ενίσχυση του ευρωπαϊκού νότου με την αύξηση της παροχής ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ζήτησαν οι ηγέτες της Ε.Ε., χθες, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής.

Οι ηγέτες ζήτησαν την αύξηση κατά 50% της παροχής ρευστότητας για την καταπολέμηση της ανεργίας και της χρηματοοικονομικής δυσπραγίας. Το Συμβούλιο χαιρέτησε και την πρόθεση της ΕΤΕπ, να δώσει δάνεια συνολικού ύψους 150 δις για την αναζωογόνηση της ευρωπαϊκής οικονομίας ως το 2015.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Καθημερινή, αποφασίστηκε ότι τα κεφάλαια του ειδικού ταμείου για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, συνολικού ύψους 6 δις θα είναι διαθέσιμα από την 1η Ιανουαρίου του 2014, σε χώρες με ανεργία στους νέους άνω του 25%, όπως είναι η Ελλάδα.

Για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό ως το 2020 επήλθε συμβιβαστική συμφωνία μέσω της οποίας η Ελλάδα θα επωφεληθεί με κονδύλια 35 δις ως το 2020.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το αντίδοτο απέναντι στην ακρίβεια, είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος»

«Δεν αρκεί μόνο να βρει κάποιος οποιαδήποτε δουλειά, αλλά το πώς, θα παντρέψουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων με τις ανάγκες των εργαζομένων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΙΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές στα ελληνοτουρκικά» - Πότε αναμένεται η συνάντηση με τον Ερντογάν

Όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις σχέσεις της Ελλάδας με ΗΠΑ, Τουρκία και Ισραήλ, τον στόχο της αυτοδυναμίας, την τροπολογία για τη συνεπιμέλεια, την αναθεώρηση του Συντάγματος
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια