Κανένα νεώτερο για τον Σνόουντεν

Κανένα νεώτερο για τον Σνόουντεν Facebook Twitter
0

Κανένα νεώτερο για την τύχη του Έντουαρντ Σνόουντεν, του πρώην πράκτορα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος κατηγορείται από τη χώρα του για κατασκοπεία, επειδή αποκάλυψε τις παρακολουθήσεις πολιτών μέσω της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Ο Σνόουντεν έφυγε χθες από το Χόνγκ-Κονγκ με πτήση της Αεροφλότ με προορισμό την Αβάνα, ωστόσο δημοσιογράφοι που περίμεναν στο αεροδρόμιο της κουβανικής πρωτεύουσας ανέφεραν ότι κανείς δεν είδε τον Σνόουντεν.

Η Κούβα θα ήταν ενδιάμεσος σταθμός του 29χρονου πριν μεταβεί στον Ισημερινό, χώρα από την οποία έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο. Την αίτηση πολιτικού ασύλου επιβεβαίωσε με tweet ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας.

Ο πρόεδρος του Ισημερινού Ρααέλ Κορέα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η χώρα του εξετάζει «με πολύ μεγάλη προσοχή» το αίτημα του Σνόουντεν για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Χθες ο Μπάρακ Ομπάμα προειδοποίησε Μόσχα και Πεκίνο, ότι η ανάμιξη τους στο θέμα του καταζητούμενου για τους Αμερικανούς Σνόουντεν, θα επηρεάσει τις μεταξύ τους σχέσεις.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χίλαρι Κλίντον: «Έπρεπε να σκεφτείτε να παντρευτείτε» - Η προειδοποίηση για το μέλλον των γάμων ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Χίλαρι Κλίντον: «Οι Ρεπουμπλικάνοι θα κάνουν με τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών ό,τι και με τις αμβλώσεις»

Η Χίλαρι Κλίντον εκτιμά πως επί Τραμπ θα χαθεί το εθνικό δικαίωμα στον γάμο ανεξαρτήτως φύλου και θα δοθεί το δικαίωμα σε κάθε πολιτεία να αποφασίζει ανεξάρτητα
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Χάρι: Το συγκινητικό γράμμα για τον Πρίγκιπα Φίλιππο που πολέμησε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Το συγκινητικό γράμμα για τον Πρίγκιπα Φίλιππο που πολέμησε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο πρίγκιπας Χάρι ζήτησε από φίλο του να τοποθετήσει το γράμμα και ένα στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων ανήμερα της επετείου της Ημέρας της Νίκης επί της Ιαπωνίας, όταν ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα αποχώρησαν από το σημείο
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Τα 4 βασικά σημεία από τις συνομιλίες στην Ουάσιγκτον

Διεθνή / Συνάντηση στον Λευκό Οίκο: Τα 4 βασικά σημεία από τις συνομιλίες για την Ουκρανία

Ο Ζελένσκι με Ευρωπαίους συμμάχους επισκέφθηκαν τον Τραμπ, στον απόηχο της συνόδου της Αλάσκας με τον Πούτιν - Ποια ήταν τα σημαντικότερα συμπεράσματα των συνομιλιών και τι περιμένουμε στο εξής;
LIFO NEWSROOM