Συνεχίζεται η δίκη Τσοχατζόπουλου

Συνεχίζεται η δίκη Τσοχατζόπουλου Facebook Twitter
0

Συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και 18 ακόμη ατόμων για την υπόθεση ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Χθες η δίκη διακόπηκε κατόπιν σωρείας ενστάσεων από τους συνηγόρους του πρώην υπουργού. Το δικαστήριο απέρριψε την πρώτη ένσταση της υπεράσπισης για την μη παράσταση του ελληνικού δημοσίου στη δίκη καθώς οι δικαστές έκριναν ότι νόμιμα παρίσταται το ελληνικό Δημόσιο που ζητεί αποζημίωση για τη βλάβη που υπέστη από τους κατηγορούμενους.

Σήμερα το δικαστήριο θα αποφασίσει επί των άλλων ενστάσεων της υπεράσπισης, μεταξύ των οποίων η εξάλειψη του αξιόποινου, λόγω παραγραφής του βασικού αδικήματος της δωροδοκίας.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο εντολέας τους κάθεται στο εδώλιο για πράξη προερχόμενη από αδίκημα που έχει παραγραφεί.

Στο Εφετείο δεν παρίσταται σήμερα η Βίκυ Σταμάτη, αφού σύμφωνα με τα όσα μετέφερε ο δικηγόρος της Αλέξης Κούγιας, αντιμετωπίζει κάποιο γυναικολογικό πρόβλημα.

Η κ. Σταμάτη θα μεταφερόταν από τις φυλακές Κορυδαλλού στο νοσοκομείο Γεννηματάς για εξετάσεις.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα είναι δύναμη σταθερότητας και αξιόπιστος εταίρος»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα είναι δύναμη σταθερότητας και αξιόπιστος εταίρος»

Ανασκόπηση εβδομάδας με έμφαση σε ΟΗΕ, εξοπλιστικά, Τουρκία, Ρομά και κοινωνικές πολιτικές – «Η πολιτεία πρέπει να στέκεται δίπλα σε όσους πονούν, ακόμη κι αν την αμφισβητούν», σημείωσε ο πρωθυπουργός για την απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι
THE LIFO TEAM
Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

LiFO politics / Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

«Η Ελλάδα, μετά την κρίση του 2009, έχει μεν ορθοποδήσει –από το 2017-2018 και μετά δεν είναι εκεί που ήταν–, αλλά υπάρχει ένα κλίμα που βαραίνει. Και οικονομικά και κοινωνικά και ίσως και πολιτικά»: Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη μιλά στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Πολιτική / Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Η σύνθεση θα είναι 1 + 2, δηλαδή οι δύο ηγέτες, οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν και οι διπλωματικοί σύμβουλοι Μίλτος Νικολαϊδης και Τσαγατάι Κιλίτς
LIFO NEWSROOM