Πλεόνασμα 1% του ΑΕΠ προβλέπει η Alpha Bank το 2013

Πλεόνασμα 1% του ΑΕΠ προβλέπει η Alpha Bank το 2013 Facebook Twitter
0

Πρωτογενές πλεόνασμα 1% του ΑΕΠ προβλέπει για το 2013 σε έκθεση της η Alpha Bank στο Εβδομαδιαίο Οικονομικό Δελτίο που έδωσαν χθες στην δημοσιότητα. Σύμφωνα με την ανάλυση θα υπάρξει και πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank η πορεία εκτελέσεως του Προϋπολογισμού 2013 καταδεικνύει ότι η επιδιωκόμενη βελτίωση της εισπράξεως των καθαρών εσόδων του Τακτικού Προϋπολογισμού η είσπραξη των προϋπολογισμένων εσόδων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και η σημαντική βελτίωση της εισπράξεως των εσόδων από εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία εξασφαλίζουν την ομαλή εκτέλεση του Προϋπολογισμού και μάλιστα με πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 1% του ΑΕΠ.



Τέλος, οι αναλυτές της Alpha Bank σημειώνουν ότι η ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος, στον βαθμό που θα διατηρηθεί και τους επόμενους μήνες, προοιωνίζει την έγκαιρη βελτίωση του ρυθμού μεταβολής του ΑΕΠ στα επόμενα τρίμηνα του 2013.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM