Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης λένε ότι δεν στοχοποίησαν το αεροδρόμιο του Κουβέιτ

ΙΡΑΝ ΚΟΥΒΕΙΤ ΦΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Getty Images
0

Οι Φρουροί της Επανάστασης υποστηρίζουν ότι το Ιράν δεν στοχοποίησε το αεροδρόμιο του Κουβέιτ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tasnim, το οποίο επικαλείται τους Φρουρούς της Επανάστασης, το Ιράν δεν άνοιξε πυρ εναντίον του αεροδρομίου του Κουβέιτ, αλλά η ζημιά στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου προκλήθηκε από λάθος στο αμερικανικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, αφού δεν κατάφερε να αναχαιτίσει τους ιρανικούς πυραύλους.

Το Κουβέιτ ανακοίνωσε σήμερα, ότι ιρανικά πλήγματα προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο διεθνές αεροδρόμιο της χώρας, ενώ οι αρχές αναφέρουν ότι τουλάχιστον ένα άτομο έχασε τη ζωή του και τουλάχιστον 63 άτομα τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι αρχές κλήθηκαν να ανταποκριθούν σε 13 βαλλιστικούς πυραύλους και 17 drones που εκτοξεύθηκαν από το Ιράν στον εναέριο χώρο του Κουβέιτ, το πρωί. Παράλληλα, ο στρατός στο Μπαχρέιν αναφέρει πως αναχαίτισε τρεις πυραύλους και αρκετά drones που στόχευαν σε υποδομές πολιτών.

Ιράν: Πώς ξεκίνησε το κύμα έντασης με φόντο το Κουβέιτ

Η νέα κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή ξεκίνησε όταν η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (CENTCOM) ανακοίνωσε ότι δυνάμεις των ΗΠΑ έπληξαν πετρελαιοφόρο με σημαία Μποτσουάνας, το οποίο κατευθυνόταν προς ιρανικό λιμάνι κοντά στα Στενά του Ορμούζ.

Σύμφωνα με τις ΗΠΑ, το δεξαμενόπλοιο M/T Lexie αγνόησε επί 24 ώρες προειδοποιήσεις να αλλάξει πορεία. Αμερικανικό αεροσκάφος εκτόξευσε τελικά πύραυλο Hellfire, προκαλώντας ζημιές στη μηχανή του πλοίου ώστε να ακινητοποιηθεί.

Λίγες ώρες αργότερα ακούστηκαν εκρήξεις κοντά στο ιρανικό νησί Κεσμ, ενώ το Ιράν ανακοίνωσε ότι αμερικανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πλήγματα εναντίον στόχων στην περιοχή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNN

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΤΡΑΜΠ ΒΑΝΣ

Διεθνή / Επίθεση Βανς κατά Ισραηλινών υπουργών: «Ο Τραμπ είναι ο μόνος σύμμαχος που σας έχει απομείνει»

Ο Βανς έστρεψε τα πυρά του ιδιαίτερα εναντίον του Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ και του Μπεζαλέλ Σμότριτς, δύο από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες της ακροδεξιάς πτέρυγας της κυβέρνησης Νετανιάχου
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΜΑΚΡΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Διεθνή / Ο Μακρόν προειδοποιεί για «δύσκολες ημέρες» καθώς νέο κύμα καύσωνα πλήττει τη δυτική Ευρώπη

Θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών αναμένονται σε Γαλλία και Ισπανία, ενώ εκατομμύρια πολίτες ζουν σε περιοχές που έχουν τεθεί σε καθεστώς προειδοποίησης για ακραία ζέστη
THE LIFO TEAM
ΒΕΝΕΤΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΥΠΕΡΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Διεθνή / Η Βενετία εξετάζει τουριστικό τέλος εισόδου έως 50 ευρώ για να περιορίσει τον υπερτουρισμό

Το μέτρο θα αφορά όσους επισκέπτονται την πόλη αυθημερόν, ενώ ακόμη και όσοι διανυκτερεύουν θα υποχρεούνται να δηλώσουν την παρουσία τους σε ηλεκτρονική πλατφόρμα
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΜΑΣΤΙΓΩΜΑ ΧΙΤΖΑΜΠ

Διεθνή / Ιράν: «Μια σκληρή υπενθύμιση, αλλά και υπερηφάνεια» η υπόθεση της Παραστού που καταδικάστηκε σε 74 μαστιγώματα

Καλλιτέχνες και φορείς αντιδρούν στην καταδίκη της 29χρονης επειδή τραγούδησε χωρίς χιτζάμπ στο YouTube - «Η ανοχή απέναντι σε ένα καθεστώς που μαστιγώνει γυναίκες για τη φωνή τους, απλώς το ενθαρρύνει να συνεχίσει στον ίδιο τυραννικό δρόμο»
THE LIFO TEAM