Η ΕΥΔΑΠ μειώνει τα τιμολόγια της

Η ΕΥΔΑΠ μειώνει τα τιμολόγια της Facebook Twitter
0

Εγκρίθηκαν χθες από το δ.σ. της ΕΥΔΑΠ, οι προτάσεις για μείωση των τιμολογίων της εταιρίας και πλέον η έγκριση θα πρέπει να περάσει και από το αρμόδιο υπουργείο ώστε να εγκριθεί και από εκεί και να εκδοθεί υπουργική απόφαση. Η ΕΥΔΑΠ παράλληλα με την έγκριση ανακοίνωσε ότι έτσι θα ανακουφιστούν τα βαρύτατα πληττόμενα νοικοκυριά και κυρίως εκείνοι που ζουν σε μικρά ή πολύ μικρά διαμερίσματα και εντάσσονται στα τιμολόγια της 1ης και 2ης κλίμακας.

 «Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και μεγάλος σεβασμός στους εργαζόμενους και συνεργάτες της ΕΥΔΑΠ που βοήθησαν καταλυτικά να μειωθούν σημαντικά οι δαπάνες της Εταιρείας, επιτρέποντας έτσι τη μείωση των τιμών», τόνισε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ Στέλιος Σταυρίδης.

Πάντως η Εφημερίδα των Συντακτών γράφει σήμερα ότι ναι μεν μειώνονται τα τιμολόγια κατανάλωσης της ΕΥΔΑΠ, όμως παράλληλα πολλαπλασιάζεται το πάγιο της εταιρίας που από 60 λεπτά θα πάει στα 3 περίπου ευρώ και θα επιβαρύνει και τα άδεια διαμερίσματα..

Οι πίνακες με τις προτεινόμενες μειώσεις έχουν ως εξής:

Γενικό Τιμολόγιο

α) Στην 1η κλίμακα (2-5 m3 κατανάλωση τον μήνα) η τιμή διαμορφώνεται από 0,4138€ σε 0,35€, δηλαδή έχουμε μείωση κατά 15,4%.

β) Στη 2η κλίμακα (5-20 m3) η τιμή από 0,6471€ γίνεται 0,64€. Η έκπτωση στην κλίμακα είναι 1,1%, αλλά υπάρχει και η ενσωματωμένη ωφέλεια -του 15,4%- της 1ης κλίμακας.

γ) Στην 3η κλίμακα (20-27 m3) η τιμή μειώνεται από 1,8566€ σε 1,83€, δηλαδή μειώνεται κατά 1,4%.

δ) Στην 4η κλίμακα η τιμή μειώνεται από 2,5992€ σε 2,56€, δηλαδή μειώνεται κατά 1,5%.

ε) Στην 5η κλίμακα η τιμή μειώνεται από 3,2357€ σε 3,20€, δηλαδή μειώνεται κατά 1,1%.

Το πάγιο της ΕΥΔΑΠ καθορίζεται σε 1,00€/μήνα, ήτοι 3,00€/τρίμηνο (συν ΦΠΑ 23%), το οποίο αντιστοιχεί σε μέρος του σταθερού κόστους της, που σημειωτέον είναι ανεξάρτητο από την κατανάλωση. Το κόστος αυτό σχετίζεται με την υποδομή και ετοιμότητα της εταιρείας να παρέχει αδιάλειπτα τις υπηρεσίες της στους καταναλωτές (μέτρηση, τιμολόγηση, είσπραξη, συντήρηση δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης), ασχέτως εάν τις χρησιμοποιούν ή όχι.

Βιομηχανικό και επαγγελματικό Τιμολόγιο

Οι δύο κλίμακες του βιομηχανικού και επαγγελματικού τιμολογίου διαμορφώνονται από 0,8381€ και 0,9866€, σε 0,83€ και 0,98€ αντίστοιχα, μειώνονται δηλαδή 1% και 0,7%.

Τιμολόγιο Δημοσίου & Δήμων

Μειώνεται από 0,9972€ σε 0,98€, δηλαδή κατά 1,72%.

Φιλανθρωπικό Τιμολόγιο

Γίνεται έκπτωση 20% στο φιλανθρωπικό τιμολόγιο της ΕΥΔΑΠ, το οποίο διαμορφώνεται από 0,286€/m3 σε 0,23€/m3. Επιπροσθέτως, προτείνεται η επέκταση του φιλανθρωπικού τιμολογίου και σε ιδρύματα που φιλοξενούν σε μόνιμη βάση παιδιά, αναξιοπαθούντες και ηλικιωμένους.

Τα ιδρύματα στα οποία θα χορηγείται το φιλανθρωπικό τιμολόγιο, θα ορίζονται με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ.

Τιμολόγιο κρουαζιέρας και ακτοπλοΐας

Το τιμολόγιο εφοδιασμού πλοίων (επαγγελματικό) από 2,4401 €/m3 γίνεται 2,40 €, δηλαδή μειώνεται κατά 1,64%.

Τιμολόγιο Κυκλάδων

Η τιμή νερού για τις Κυκλάδες μειώνεται από 0,6180€ σε 0,4880€ (όσο και για τους Δήμους της Αττικής), δηλαδή μειώνεται κατά 21%.

Χρέωση διαρροών

Ο μεγαλύτερος εξορθολογισμός επέρχεται σε περίπτωση διαρροών διότι καταργείται η χρέωση τέλους αποχέτευσης.

Με τον νέο τρόπο χρέωσης, στις περιπτώσεις διαρροών, ο καταναλωτής επωφελείται επί πλέον μείωσης κατά 37%, αφού η μέση έκπτωση (σε περίπτωση διαρροής) από την ΕΥΔΑΠ εκτοξεύεται από το 51% που είναι σήμερα στο 69,5%

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Οικονομία / Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο κανονισμός της ΕΕ για την απανθρακοποίηση φέρνει αυξήσεις σε βενζίνη, πετρέλαιο και μαζούτ – Αντιδράσεις για τον αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα και την καθημερινότητα
LIFO NEWSROOM
ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οικονομία / ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες διαμόρφωσης, εγκατάσταση ραμπών και αναβατορίων, τοποθέτηση αυτοματισμών και ειδικού εξοπλισμού, καθώς και αμοιβές μηχανικών
LIFO NEWSROOM
Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM