Μητσοτάκης: «Η ΔΕΘ δεν θα φύγει από το κέντρο της Θεσσαλονίκης»

Μητσοτάκης: «Η ΔΕΘ δεν θα φύγει από το κέντρο της Θεσσαλονίκης» Facebook Twitter
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην 89η ΔΕΘ/ Φωτ.: Eurokinissi
0

Την κυβερνητική πρόταση για την ανάπλαση του εκθεσιακού χώρου της ΔΕΘ παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η ΔΕΘ θα παραμείνει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας ότι το έργο θα υλοποιηθεί από το Υπερταμείο και θα χρηματοδοτηθεί μέσα από δημόσιες δαπάνες. «Η ανάπλαση θα προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς», διαβεβαίωσε.

Αναφερόμενος στις συνολικές παρεμβάσεις στη Θεσσαλονίκη, σημείωσε ότι «καμία άλλη πόλη στην Ελλάδα δεν έχει λάβει, σε ποσοστό του ΑΕΠ, τόσα κονδύλια για την κατασκευή έργων».

Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους της ΔΕΘ-Helexpo ότι δεν έχουν κανέναν λόγο να ανησυχούν για το μέλλον τους, ενώ απευθυνόμενος στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη, τον συνεχάρη για τις προσπάθειες που έχουν γίνει στον τομέα της καθαριότητας της πόλης.

Μητσοτάκης: «Η ΔΕΘ δεν θα φύγει από το κέντρο της Θεσσαλονίκης» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi

Οι 8 μεγάλες εξαγγελίες Μητσοτάκη για φόρους, ΕΝΦΙΑ, μισθούς και συντάξεις

Οι βασικές εξαγγελίες περιλαμβάνουν ριζικές αλλαγές στις κλίμακες φορολογίας εισοδήματος, με μειώσεις στους συντελεστές και μεγαλύτερες εκπτώσεις για οικογένειες με παιδιά. Προβλέπονται επίσης μειώσεις στα τεκμήρια διαβίωσης κατά περίπου 30%, βελτιώσεις στο σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων για τους αυτοαπασχολούμενους και νέα μείωση στον ΕΝΦΙΑ για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Εξετάζεται ακόμη η υιοθέτηση μοντέλου οικογενειακής φορολόγησης, παρόμοιου με το γαλλικό σύστημα.

Στις παρεμβάσεις εντάσσονται και μέτρα για το ασφαλιστικό, με στόχο την κατάργηση –μερική ή ολική– της «προσωπικής διαφοράς» στις συντάξεις, ώστε οι αυξήσεις να ισχύουν για όλους τους συνταξιούχους. Παράλληλα, θα ανακοινωθούν αυξήσεις στον κατώτατο μισθό από τον Απρίλιο του 2026 και του 2027, που θα κυμανθούν στα 30-40 ευρώ ετησίως, επηρεάζοντας και τους μισθούς στο Δημόσιο.

Μητσοτάκης: «Η ΔΕΘ δεν θα φύγει από το κέντρο της Θεσσαλονίκης» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στις αυξήσεις για τους ένστολους, με περισσότερους από 150.000 αξιωματικούς και υπαξιωματικούς σε Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας να λαμβάνουν πρόσθετες αποδοχές από την 1η Οκτωβρίου 2025. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να υπογραμμίσει ότι «η οικονομία αποδίδει» και πως τα πλεονάσματα επιτρέπουν αυτές τις παρεμβάσεις χωρίς δημοσιονομικό εκτροχιασμό, εντός των ευρωπαϊκών κανόνων.


 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM
Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Σχέδιο 5ετούς «ανάταξης» με νέο Ταμείο Σύγκλισης, εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα και στροφή παραγωγικού μοντέλου - Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στο Economist: The Fifth Thessaloniki Metropolitan Summit
LIFO NEWSROOM