Τραμπ: Το Ιράν δεν θέλει να μιλήσει με την Ευρώπη, δύσκολο να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει

ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΕΥΡΩΠΗ Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Νέες δηλώσεις για την κρίση στη Μέση Ανατολή έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζοντας πως το Ιράν δεν θέλει να μιλήσει με την Ευρώπη αλλά με τις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μίλησε σε δημοσιογράφους, αμφισβητώντας τον αντίκτυπο που έχουν οι Ευρωπαίοι στην κατάσταση. «Μιλάμε με το Ιράν και θα δούμε τι θα συμβεί», είπε, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι οι σημερινές συνομιλίες στη Γενεύη δεν βοήθησαν.

«Το Ιράν δεν θέλει να μιλήσει με την Ευρώπη, το Ιράν θέλει να μιλήσει σε εμάς. Η Ευρώπη δεν θα μπορέσει να βοηθήσει σε αυτό», ισχυρίστηκε ο Αμερικανός πρόεδρος ο οποίος στη συνέχεια, επιτέθηκε φραστικά στη διευθύντρια της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τούλσι Γκάμπαρντ, λέγοντας ότι «κάνει λάθος» σχετικά με τις προσπάθειες του Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

«Λοιπόν, η κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών μου κάνει λάθος», δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στο Νιου Τζέρσεϊ, ρωτώντας ποιος από τις μυστικές υπηρεσίες το είχε πει αυτό. Όταν του είπαν ότι ήταν η Γκάμπαρντ, ο Τραμπ απάντησε: «Κάνει λάθος».

Υπενθυμίζεται πως χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι πιστεύει πως το Ιράν ήταν «λίγες εβδομάδες μακριά» από το να αποκτήσει πυρηνικό όπλο. Ο ισχυρισμός του Ντόναλντ Τραμπ έρχεται σε αντίθεση με τα ευρήματα της Τούλσι Γκάμπαρντ, που κατέθεσε τον Μάρτιο ότι η κοινότητα πληροφοριών των ΗΠΑ «συνεχίζει να αξιολογεί ότι το Ιράν δεν κατασκευάζει πυρηνικά όπλα και ότι ο ανώτατος ηγέτης Χαμενεΐ δεν έχει εγκρίνει πρόγραμμα πυρηνικών όπλων το οποίοο ανέστειλε το 2003».

Επιπλέον, ο Τραμπ- στις σημερινές του δηλώσεις- ανέφερε ότι θα ήταν «πολύ δύσκολο» να ζητήσει από το Ισραήλ να τερματίσει τις επιθέσεις του στο Ιράν. «Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να υποβληθεί αυτό το αίτημα αυτή τη στιγμή αν κάποιος κερδίζει», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στους δημοσιογράφους και συνέχισε: «Αλλά είμαστε έτοιμοι, πρόθυμοι και ικανοί. Και έχουμε μιλήσει με το Ιράν και θα δούμε τι θα συμβεί».

«Είναι πολύ δύσκολο να το σταματήσεις, το Ισραήλ τα πάει καλά όσον αφορά τον πόλεμο. Νομίζω ότι θα έλεγες ότι το Ιράν τα πάει λιγότερο καλά, είναι λίγο δύσκολο να κάνεις κάποιον να το σταματήσει» συμπλήρωσε ο Τραμπ, απορρίπτοντας τις ευρωπαϊκές προσπάθειες για διπλωματική επικοινωνία με το Ιράν, λέγοντας ότι δεν βοήθησαν τις προσπάθειες τερματισμού της σύγκρουσης. «Δεν βοήθησαν», είπε. «Το Ιράν δεν θέλει να μιλήσει στην Ευρώπη. Θέλουν εμάς, θέλουν να μιλήσουν σε εμάς. Η Ευρώπη δεν θα μπορέσει να βοηθήσει σε αυτό το θέμα».

Με πληροφορίες από BBC και CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ισλαμικό Κράτος επιστρέφει στη Συρία – Οι ΗΠΑ αποχωρούν, οι Κούρδοι μένουν μόνοι

Διεθνή / Το Ισλαμικό Κράτος επιστρέφει στη Συρία – Οι ΗΠΑ αποχωρούν, οι Κούρδοι μένουν μόνοι

Η απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία δίνει χώρο στο Ισλαμικό Κράτος να ξανασηκώσει κεφάλι - Οι Κούρδοι του SDF δέχονται αυξανόμενες επιθέσεις, ενώ η αστάθεια απειλεί να ανατρέψει μια δύσκολα κερδισμένη ειρήνη
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ και Αυστραλία υπογράφουν ιστορική συμφωνία για σπάνια μέταλλα – Τέλος στην εξάρτηση από την Κίνα

Διεθνή / ΗΠΑ και Αυστραλία υπογράφουν ιστορική συμφωνία για σπάνια μέταλλα – Τέλος στην εξάρτηση από την Κίνα

ΗΠΑ και Αυστραλία ανακοίνωσαν επενδύσεις άνω των 3 δισ. δολαρίων για τη δημιουργία εναλλακτικής αλυσίδας σπάνιων μετάλλων, απομακρυνόμενες από την κυριαρχία της Κίνας
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Η Χαμάς παραδίδει τη διοίκηση σε τεχνοκράτες - Τι αλλάζει μετά τον πόλεμο

Διεθνή / Γάζα: Η Χαμάς παραδίδει τη διοίκηση σε τεχνοκράτες - Τι αλλάζει μετά τον πόλεμο

Οι παλαιστινιακές φατρίες συμφώνησαν στη δημιουργία προσωρινής διοίκησης τεχνοκρατών στη Γάζα μετά το τέλος του πολέμου, ενώ η σύζυγος του Μαρουάν Μπαργκούτι απηύθυνε έκκληση στον Ντόναλντ Τραμπ για την απελευθέρωσή του
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλία βουλιάζει σε πολιτική παράλυση – Kίνδυνος για όλη την Ευρώπη

Διεθνή / Η Γαλλία βουλιάζει σε πολιτική παράλυση – Kίνδυνος για όλη την Ευρώπη

Η Γαλλία αντιμετωπίζει βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση, με τον Μακρόν να παλεύει να διατηρήσει σταθερότητα - Το συνταξιοδοτικό πάγωσε, το έλλειμμα εκτοξεύεται και η Ευρώπη ανησυχεί για την «παράλυση» του Παρισιού
LIFO NEWSROOM
Ενδιάμεσες εκλογές στην Αργεντινή: Το στοίχημα του Μιλέι και οι ΗΠΑ

Διεθνή / Ενδιάμεσες εκλογές στην Αργεντινή: Το στοίχημα του Μιλέι και οι ΗΠΑ

Η Αργεντινή βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι καθώς οι ενδιάμεσες εκλογές θα καθορίσουν το μέλλον της μεταρρυθμιστικής ατζέντας του προέδρου Μιλέι και θα δοκιμάσουν την αξιοπιστία των ΗΠΑ και το πέσο
LIFO NEWSROOM
Joshua Wander: O άνθρωπος που αγόραζε ομάδες με έγγραφα από το Microsoft Paint και το σκάνδαλο 500 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Joshua Wander: O άνθρωπος που αγόραζε ομάδες με έγγραφα από το Microsoft Paint και το σκάνδαλο 500 εκατ. δολαρίων

Ο Joshua Wander, ιδρυτής της 777 Partners, κατηγορείται για απάτη 500 εκατ. δολαρίων, πλαστά έγγραφα και ψεύτικες επενδύσεις - Από τις ποδοσφαιρικές ομάδες ως τα Boeing, η αυτοκρατορία του κατέρρευσε φανερώνοντας ένα από τα πιο ηχηρά σκάνδαλα των τελευταίων ετών
LIFO NEWSROOM
Αλέξανδρος Μαλλιάς: «Οι ΗΠΑ είναι κομμένες στα δύο - Ο φόβος της τυραννίας»

LiFO politics / Αλέξανδρος Μαλλιάς: «Οι ΗΠΑ είναι κομμένες στα δύο. Αλλάζουν όλα»

Ο πρώην πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αλέξανδρος Μαλλιάς, μιλά στο Lifo Politics και στη Βασιλική Σιούτη για τη βαθιά πολιτική πόλωση στην Αμερική, για τους θεσμικούς ελέγχους της προεδρικής εξουσίας αλλά και για τα ελληνοτουρκικά και το Ισραήλ που «έκανε τη ζωή των φίλων και συμμάχων του δύσκολη».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ