Ισραήλ: Συναγερμός σε Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ - Ήχησαν οι σειρήνες για νέο κύμα πυραυλικών επιθέσεων

Ισραήλ: Συναγερμός σε Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ - Ήχησαν οι σειρήνες για νέο κύμα πυραυλικών επιθέσεων Facebook Twitter
Φωτ. πυραυλικές επιθέσεις στο Ισραήλ / Χ
0

Νέο κύμα ιρανικών πυραυλικών επιθέσεων βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα το βράδυ της Κυριακής, στο Ισραήλ.

Την ώρα που το βλέμμα της διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένο στη Μέση Ανατολή, η οποία είναι στα πρόθυρα γενικευμένου πολέμου, πριν λίγη ώρα ήχησαν εκ νέου οι σειρήνες σε Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ για νέα αεροπορικά πλήγματα.

Οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν σε καταφύγια, υπό τον ήχο εκρήξεων, καθώς το Iron Dome αναχαιτίζει τους εισερχόμενους πυραύλους.

Σε ανακοίνωσή του, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε στις 20:45 το βράδυ, ότι εκτοξεύτηκαν βαλλιστικοί πύραυλοι από το Ιράν προς το Ισραήλ, ενώ το Ιράν με τη σειρά του ανακοίνωσε ότι έχουν ενεργοποιηθεί συστήματα αεράμυνας στην Τεχεράνη.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media, διακρίνονται καπνοί να υψώνονται στον νυχτερινό ουρανό πάνω από την πόλη Χάιφα αλλά και το Τελ Αβίβ.

Σημειώνεται πως οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις, νωρίτερα σήμερα προειδοποίησαν τους πολίτες του Ισραήλ να φύγουν από «κρίσιμης σημασίας περιοχές».

Συνολικά, σημειώνεται πως οι ισραηλινές επιθέσεις έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 406 ανθρώπων στο Ιράν και τον τραυματισμό άλλων 654, σύμφωνα με την οργάνωση Human Rights Activists, με έδρα την Ουάσιγκτον, η οποία καταγράφει επί χρόνια τις εξελίξεις στη χώρα.

Από την πλευρά του, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί 14 άτομα και έχουν τραυματιστεί 390.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Διεθνή / Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Ο Ερσίν Τατάρ απαντά στις επικρίσεις για πλήρη εξάρτηση του από την Τουρκία και ισχυρίζεται πως η ύπαρξη του Κυπριακού οφείλεται στις «σφαγές» Τουρκοκυπρίων από Ελληνοκύπριους το 1963-1964
LIFO NEWSROOM
Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Διεθνή / Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Το Υπουργείο Άμυνας θέλει να μετατρέψει τα ερείπια της Ράφα σε «ανθρωπιστική πόλη» υπό στρατιωτικό έλεγχο – Νομικοί κάνουν λόγο για σχέδιο εγκλεισμού και εκτοπισμού ολόκληρου του πληθυσμού της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Ιδιαίτερα τραγική από τις πλημμύρες στο Τέξας ήταν η κατάσταση στο Camp Mystic, μια κατασκήνωση χριστιανικής οργάνωσης για κορίτσια - Διαμαρτυρίες για την έλλειψη έγκαιρης ειδοποίησης - Εκκλήσεις για σύγχρονα συστήματα συναγερμού
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM