Κατασκευαστής ερωτικών βοηθημάτων καταγγέλλει στην ΕΕ τους κανόνες αναζήτησης της Google

Κατασκευαστής ερωτικών βοηθημάτων καταγγέλλει στην ΕΕ τους κανόνες αναζήτησης της Google Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

Η Lovehoney Group, κορυφαία εταιρεία στον χώρο των προϊόντων σεξουαλικής ευεξίας, κατέθεσε καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υποστηρίζοντας ότι οι αλγόριθμοι περιεχομένου της Google παραβιάζουν την ευρωπαϊκή Πράξη για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA), αποκλείοντας άδικα τα προϊόντα της από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Στην καταγγελία της, η βρετανική εταιρεία επισημαίνει ότι η λειτουργία Safe Search της Google, που έχει σχεδιαστεί για να φιλτράρει περιεχόμενο «ευαίσθητης φύσης», αποκλείει αδικαιολόγητα προϊόντα της από ιστότοπους όπως Womanizer.com και We-Vibe — παρά το γεγονός ότι είναι νόμιμα προς πώληση, χωρίς ηλικιακό περιορισμό.

Η Lovehoney υποστηρίζει ότι αντίστοιχα προϊόντα από μεγάλες λιανεμπορικές αλυσίδες, όπως η γερμανική Rossmann ή η γαλλική Carrefour, δεν υφίστανται παρόμοιο αποκλεισμό, γεγονός που συνιστά παραβίαση των κανόνων ισότιμης μεταχείρισης στην ψηφιακή αγορά.

Η Πράξη για τις Ψηφιακές Αγορές της ΕΕ (DMA), που τέθηκε σε ισχύ το 2023, προβλέπει αυστηρές υποχρεώσεις για τους "ψηφιακούς πυλωρούς" όπως η Google, ώστε να διασφαλίζεται δίκαιος ανταγωνισμός και διαφάνεια στον αλγόριθμο προώθησης περιεχομένου.

Η εκπρόσωπος της Lovehoney, Verena Singmann, δήλωσε στο Politico ότι η καταγγελία κατατέθηκε στις 7 Μαρτίου, ενώ ακολούθησε και συνάντηση με τη μονάδα DMA της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Στόχος μας είναι να προωθούμε τη σεξουαλική ευεξία και ενδυνάμωση, γιατί γνωρίζουμε πόσο ουσιαστικό είναι για την υγεία και την ευτυχία των ανθρώπων», ανέφερε η Singmann, καλώντας την Επιτροπή να διασφαλίσει ότι οι πυλωροί θα εφαρμόζουν τους κανόνες περιεχομένου δίκαια και διαφανώς.

Τι απαντά η Κομισιόν

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαίωσε ότι έχει λάβει την καταγγελία και την εξετάζει ως “πληροφορία αγοράς”, καθώς ο κανονισμός δεν προβλέπει επίσημη διαδικασία υποβολής παραπόνων.

Η υπόθεση αναμένεται να εξεταστεί στο πλαίσιο της γενικότερης επιτήρησης της συμπεριφοράς των τεχνολογικών γιγάντων, καθώς η Google συγκαταλέγεται μεταξύ των έξι εταιρειών που έχουν χαρακτηριστεί ως “gatekeepers” από την ΕΕ.


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Διαδηλωτής με σκυλί ανέβηκε στον πύργο του King’s Cross με πανό για το Ιράν

Διεθνή / Λονδίνο: Διαδηλωτής με σκύλο ανέβηκε στον πύργο του King’s Cross με πανό για το Ιράν

Πάνω στο πανό υπήρχε το λογότυπο του Κινήματος Ελευθερίας του Ιράν, ενός φιλοδημοκρατικού κόμματος που τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού κράτους και θρησκείας και είναι απαγορευμένο από την κυβέρνηση της Τεχεράνης
LIFO NEWSROOM
Σουηδία: Σφοδρές αντιδράσεις για τον «πολιτιστικό κατάλογο» της χώρας – Εκτός λίστας οι ABBA και ό,τι έγινε μετά το 1975

Διεθνή / Σουηδία: Σφοδρές αντιδράσεις για τον «πολιτιστικό κατάλογο» της χώρας – Εκτός λίστας οι ABBA και ό,τι έγινε μετά το 1975

Συμπεριλαμβάνονται η Βίβλος του Γουσταύου Βάσα από το 1541, η Πίπη Φακιδομύτη, η ΙΚΕΑ και το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στη φύση, μεταξύ άλλων
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ καλεί εφέδρους καθώς προχωρά στα αρχικά στάδια της επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας

Διεθνή / Το Ισραήλ καλεί εφέδρους καθώς προχωρά στα αρχικά στάδια της επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας

Οι έφεδροι διαμαρτυρήθηκαν για το κάλεσμα της ισραηλινής κυβέρνησης, αμφισβητώντας αν η επιχείρηση έχει πολιτικά κίνητρα και αν θα βοηθούσε το Ισραήλ να επιτύχει τον στόχο του να πλήξει τις στρατιωτικές δυνατότητες της Χαμάς στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα χτίζει τη «νέα Διώρυγα του Σουέζ» για να ενώσει την Ευρώπη με την Ασία, παρακάμπτοντας θαλάσσιες οδούς

Διεθνή / Η Κίνα χτίζει τη «νέα Διώρυγα του Σουέζ» για να ενώσει την Ευρώπη με την Ασία

Η Κίνα κατασκευάζει αθόρυβα εναλλακτικές οδούς για να εξάγει αγαθά προς την Ευρώπη χωρίς να περνά από τον Ειρηνικό Ωκεανό νότια του Ισημερινού, προκειμένου να αποφύγει εντάσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στην περιοχή
LIFO NEWSROOM