Δημοσκόπηση Pulse: Διευρύνει το προβάδισμα η ΝΔ - Βουλή με 11 κόμματα

Δημοσκόπηση Pulse: Διευρύνει το προβάδισμα η ΝΔ σε Βουλή με 11 κόμματα Facebook Twitter
Φωτογραφία © Getty Images
0

Διχασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες για το πότε πρέπει να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, με τη Νέα Δημοκρατία να διατηρεί και να διευρύνει το προβάδισμά της, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse. 

Στο ερώτημα της Pulse για εκλογές «άμεσα» ή «στο τέλος της τετραετίας», το 39% απάντησε «τώρα», ένα άλλο 39% είπε «στην ώρα τους» και ένα 14% ζήτησε τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών το 2026.

Δημοσκόπηση Pulse: Διευρύνει το προβάδισμα η ΝΔ σε Βουλή με 11 κόμματα Facebook Twitter
 

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί και διευρύνει κατά μία ποσοστιαία μονάδα το προβάδισμά της, με την Πλεύση Ελευθερίας να παραμένει στη δεύτερη θέση έχοντας μικρή διαφορά από το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης Pulse για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, στην περίπτωση εκλογών θα προέκυπτε Βουλή με 11 κόμματα.

Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 24%, η Πλεύση Ελευθερίας 11,5% και το ΠΑΣΟΚ 11%. Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 8%, το ΚΚΕ με 7% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 6%.

Δημοσκόπηση Pulse: Διευρύνει το προβάδισμα η ΝΔ σε Βουλή με 11 κόμματα Facebook Twitter

Στην εκτίμηση ψήφου της δημοσκόπησης, το ποσοστό της ΝΔ φτάνει το 29%, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας βρίσκεται στο 14% και το ΠΑΣΟΚ στο 13%. Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 9,5%, το ΚΚΕ με 8,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 7%.

Στη ζώνη του εκλογικού ορίου, πέντε κόμματα κινούνται οριακά ή λίγο πάνω από το 3%: η Νίκη, η Φωνή Λογικής, η Νέα Αριστερά, το Κίνημα Δημοκρατίας και το ΜέΡΑ25 διεκδικούν την είσοδό τους στη Βουλή, διαμορφώνοντας ένα ιδιαίτερα ρευστό πολιτικό τοπίο.

Δημοσκόπηση Pulse: Διευρύνει το προβάδισμα η ΝΔ σε Βουλή με 11 κόμματα Facebook Twitter

Δημοσκόπηση Pulse: Πώς κρίνουν οι πολίτες τα νέα μέτρα της κυβέρνησης

Η πλειονότητα των πολιτών εκφράζει θετική άποψη για τα πρόσφατα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, με το 62% να υποστηρίζει ότι το μέτρο για τους ενοικιαστές κινείται στη σωστή κατεύθυνση, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για το μέτρο που αφορά τους συνταξιούχους ανέρχεται σε 59%.

Η αποδοχή αυτή καταγράφεται ευρέως, όχι μόνο μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας αλλά και σε σημαντικό βαθμό σε υποστηρικτές άλλων κομμάτων, αν και πολλοί εκφράζουν την ανάγκη για περαιτέρω ενισχυτικά μέτρα.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

LiFO politics / Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

«Η Ελλάδα, μετά την κρίση του 2009, έχει μεν ορθοποδήσει –από το 2017-2018 και μετά δεν είναι εκεί που ήταν–, αλλά υπάρχει ένα κλίμα που βαραίνει. Και οικονομικά και κοινωνικά και ίσως και πολιτικά»: Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη μιλά στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Πολιτική / Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Η σύνθεση θα είναι 1 + 2, δηλαδή οι δύο ηγέτες, οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν και οι διπλωματικοί σύμβουλοι Μίλτος Νικολαϊδης και Τσαγατάι Κιλίτς
LIFO NEWSROOM
Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Πολιτική / Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ακόμη ότι ο ίδιος επέμεινε να δημιουργηθεί ένα από τα σχολεία στο Περιστέρι, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία «ιδιαίτερα σημαντική»
LIFO NEWSROOM
Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

Πολιτική / Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

«Έχουν απόλυτο δικαίωμα να διαπιστώσουν εάν τα λείψανα που βιαστικά και δίχως τον πρέποντα έλεγχο τους παραδόθηκαν προς ταφή, ανήκουν πράγματι στα παιδιά τους» τονίζει
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM