Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πρώτη η ΝΔ , αλλά με αρνητικό πρόσημο το κυβερνητικό έργο

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πρώτη η ΝΔ , αλλά με αρνητικό πρόσημο το κυβερνητικό έργο Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

Πρωτιά για τη ΝΔ  καταγράφει και η δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, όμως αρνητικά κρίνουν οι πολίτες το κυβερνητό έργο.

Ως προς την πρόθεση ψήφου η δημοσκόπηση δείχνει μια πολύ ελαφρά άνοδο της ΝΔ στο 20,9%, μια νέα μικρή υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στο 5,5%, μια υποχώρηση του ΠΑΣΟΚ στο 9,6%, κάτω από το συμβολικό κατώφλι του 10%, μια σταθερότητα του ΚΚΕ, μια ελαφρά άνοδο της Ελληνικής Λύσης και μια ελαφρά άνοδο της Πλεύσης Ελευθερίας που δείχνει να σταθεροποιείται στη δεύτερη θέση.

Αντιθέτως χαμηλές σχετικά πτήσεις δείχνει και για τη Νίκη και για τη Φωνή Λογικής.

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πρώτη η ΝΔ , αλλά Facebook Twitter

Ως προς την εκτίμηση ψήφου που κάνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis η ΝΔ έχει μια μικρή άνοδο στο 27,3%, παραμένοντας κάτω από το ποσοστό των ευρωεκλογών και πολύ κάτω από το κατώφλι της αυτοδυναμίας.

Στη δεύτερη θέση με εκτίμηση για 15% είναι η Πλεύση Ελευθερίας, στην τρίτη θέση με υποχώρηση στο 12,5% το ΠΑΣΟΚ, η Ελληνική Λύση στο 10,4%, το ΚΚΕ στα ίδια επίπεδα στο 8,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ σε υποχώρηση στο 6.9%, η Φωνή Λογικής οριακά εντός Βουλής, η Νίκη, το ΜεΡΑ25 και η Νέα Αριστερά δείχνουν να μένουν εκτός.

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πρώτη η ΝΔ , αλλά Facebook Twitter

Και στην μέτρηση της Metron, όπως και της MRB, η ανησυχία των πολιτών για την ακρίβεια δείχνει να αυξάνεται και φθάνει στο 27% από το 24% τον προηγούμενο μήνα. Ακολουθεί η Οικονομία επίσης με 27% καθώς 2 στους 3 πολίτες φοβούνται τις επιπτώσεις των δασμών. Η κρίση των Θεσμών, στην οποία εντάσσεται και το θέμα των Τεμπών πέφτει στο 10% από το 17% που ήταν τον Μάρτιο.

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πρώτη η ΝΔ , αλλά Facebook Twitter

Στην ερώτηση για το εάν τα πράγματα πάνε προς τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση, το 70% (πάνω από τα δύο τρίτα) πιστεύουν ότι πάνε προς τη λάθος και μόνο ένας στους τέσσερις (25%) πιστεύει ότι πάνω προς τη σωστή.

Ως προς την αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου, οι αρνητικές γνώμες υπερτερούν των θετικών σε όλους τους τομείς του κυβερνητικού έργου, με την πιο αρνητική βαθμολογία (81%) να αφορά την οικονομία και να ακολουθούν τα ζητήματα δημοκρατίας και θεσμών όπου το 75% των πολιτών έχει αρνητική γνώμη και τα ζητήματα καθημερινότητας όπου οι αρνητικές γνώμες φτάνουν το 73%

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πρώτη η ΝΔ , αλλά Facebook Twitter

Η δημοσκόπηση δίνει και μια εικόνα του πώς βλέπουν τον νέο Αμερικανό πρόεδρο οι πολίτες. Και οι γνώμες είναι κατά βάση αρνητικές (67%) με μόνο 24% να έχει θετική γνώμη. Ωστόσο, έχει ενδιαφέρον ότι όσο πιο δεξιά μετακινούμαστε στον πολιτικό άξονα, τόσο πληθαίνουν οι θετικές γνώμες και υποχωρούν οι αρνητικές.

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πρώτη η ΝΔ , αλλά Facebook Twitter

Ως προς τις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών, η δημοσκόπηση δείχνει ότι πιο δημοφιλής παραμένει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αν και με υποχώρηση σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ακολουθεί χωρίς μεταβολή στο 37%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μια μικρή βελτίωση στο 32%, ο Σωκράτης Φάμελλος είναι στα ίδια ποσοστά, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά σε σχέση με προηγούμενες έρευνες στο 23%.

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πρώτη η ΝΔ , αλλά Facebook Twitter
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΛΑΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / «Θέλει να γυρίσει τη χώρα δεκαετίες πίσω - Είναι αμετανόητος» η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης για το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα

«Τα αποκαλυπτήρια του ιδιωτικού κόμματος Τσίπρα με το όνομα ΕΛΑΣ, πιστοποίησαν πόσο παλιό είναι αυτό που πολυδιαφημίζεται εδώ και μήνες ως ‘νέο'» τονίζει το ΠΑΣΟΚ
THE LIFO TEAM
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Πολιτική / Φλωρίδης για Μαρινάκη - Δημητριάδη: Εάν κάποιος καταδικαστεί, θα πάει φυλακή

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τοποθετήθηκε σχετικά με το θερμό επεισόδιο μεταξύ του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του πρώην γενικού γραμματέα του Μεγάρου Μαξίμου στον τελικό της Euroleague
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Πολιτική / Σήμερα τα αποκαλυπτήρια για το κόμμα Τσίπρα: Το βίντεο-έκπληξη με μουσική Κραουνάκη και το μυστικό όνομα

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, αναμένεται να απευθύνει έκκληση σε «όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες» να δηλώσουν συμμετοχή στο «νέο ταξίδι», υπογράφοντας την ιδρυτική του Διακήρυξη
THE LIFO TEAM
GREXIT PLAN B ΑΛΒΑΝΙΑ

Πολιτική / Το plan b της Ευρώπης για το Grexit με την ονομασία «Κωδικός Αλβανία» - Οι συνέπειες στο εθνικό νόμισμα

«Θα υπήρχε πείνα, ούτε να αγοράσουμε πετρέλαιο για τα πολεμικά μας πλοία στο Αιγαίο δεν θα είχαμε» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας στο νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό»
THE LIFO TEAM