«Ανοιχτό και πλήρως λειτουργικό» το Χίθροου μετά τη φωτιά - Οι συστάσεις προς τους ταξιδιώτες

«Ανοιχτό και πλήρως λειτουργικό» το Χίθροου μετά τη φωτιά - Οι συστάσεις προς τους ταξιδιώτες Facebook Twitter
Αποκαταστάθηκε η λειτουργία του αεροδρομίου Χίθροου/ ΕΡΑ
0

Σε νέα ενημέρωση προχώρησε η διοίκηση του αεροδρομίου Χίθροου, ανακοινώνοντας πως πλέον είναι «ανοιχτό και πλήρως λειτουργικό».

Εκπρόσωπος του Χίθροου δήλωσε ότι «μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως το Χίθροου είναι ανοιχτό και πλήρως λειτουργικό σήμερα. Οι εργαζόμενοι σε όλο το αεροδρόμιο συνεχίζουν να κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν τους επιβάτες που επηρεάστηκαν από τη χθεσινή διακοπή ρεύματος σε υποσταθμό εκτός αεροδρομίου».

Ο εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι «επιπλέον προσωπικό βρίσκεται σε ετοιμότητα στο αεροδρόμιο σήμερα. Επίσης, προσθέσαμε πτήσεις στο σημερινό πρόγραμμα για να διευκολύνουμε επιπλέον 10.000 επιβάτες που ταξιδεύουν μέσω του αεροδρομίου».

Επιπλέον, όπως ανέφερε, συνιστάται στους ταξιδιώτες να ελέγξουν την κατάσταση της πτήσης τους με την αεροπορική τους εταιρεία πριν αναχωρήσουν.

Το αεροδρόμιο ήταν προγραμματισμένο να χειριστεί 1.351 πτήσεις χθες, με 291.000 επιβάτες, αλλά αεροσκάφη χρειάστηκε να πραγματοποιήσουν εκτροπή σε άλλα αεροδρόμια της Βρετανίας και της Ευρώπης, ενώ πολλές πτήσεις μεγάλων αποστάσεων επέστρεψαν στο σημείο αναχώρησής τους.

Ειδικοί στον τομέα των αερομεταφορών παρατήρησαν ότι η τελευταία φορά που τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια αντιμετώπισαν προβλήματα σε τόσο μεγάλη κλίμακα ήταν το 2010, όταν λόγω της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία περίπου 100.000 πτήσεις καθηλώθηκαν στο έδαφος.

Προειδοποίησαν επίσης ότι κάποιοι επιβάτες που αναγκάστηκαν να προσγειωθούν στην Ευρώπη ίσως υποχρεωθούν να μείνουν στους χώρους τράνζιτ καθώς δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα για να βγουν από το αεροδρόμιο.

Η αστυνομία γνωστοποίησε, έπειτα από μια αρχική εκτίμηση, ότι οι αρχές δεν χειρίζονται το περιστατικό στον υποσταθμό ηλεκτροδότησης ως κάτι ύποπτο, αν και οι έρευνες συνεχίζονται.

Χίθροου: «Ξεκάθαρη αποτυχία σχεδιασμού του αεροδρομίου»

Το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου επανήλθε λοιπόν, σήμερα σε πλήρη λειτουργία, μια ημέρα μετά τη φωτιά σε κοντινό υποσταθμό του δικτύου ηλεκτροδότησης που έκοψε το ρεύμα στις εγκαταστάσεις του και είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει ο μεγαλύτερος αεροπορικός κόμβος της Ευρώπης και να προκληθεί χάος τις αερομεταφορές διεθνώς.

Κάποιες πτήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ, αλλά η αναστολή της λειτουργίας κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του αεροδρομίου που εξυπηρετεί τον πέμπτο υψηλότερο αριθμό επιβατών στον κόσμο είχε αποτέλεσμα χιλιάδες επιβάτες να αντιμετωπίσουν προβλήματα, με πάρα πολλούς να αναζητούν δωμάτια σε ξενοδοχεία ή θέσεις σε άλλες πτήσεις.

Το προσωπικό του αεροδρόμιου προσπαθούσε να προσφέρει βοήθεια στους επιβάτες που επηρεάστηκαν από την αναστολή λειτουργίας, ανέφερε εκπρόσωπος του Χίθροου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Παράγοντες του ταξιδιωτικού κλάδου, μπροστά στην προοπτική οικονομικού πλήγματος ύψους δεκάδων εκατομμυρίων λιρών και πιθανής διαμάχης για το ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό, διατύπωσαν ερωτήματα για το πώς τόσο κρίσιμες υποδομές μπόρεσαν να καταρρεύσουν χωρίς εφεδρικά συστήματα.

«Είναι ξεκάθαρη αποτυχία σχεδιασμού του αεροδρομίου», δήλωσε ο Γουίλι Γουάλς, επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ).

Με πληροφορίες από BBC

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρήξη Μέρντοχ–Τραμπ: Η μήνυση για τον Έπσταϊν διαλύει έναν δεκαετή δεσμό της αμερικανικής Δεξιάς

Διεθνή / Ρήξη Μέρντοχ–Τραμπ: Η μήνυση για τον Έπσταϊν διαλύει έναν δεκαετή δεσμό της αμερικανικής Δεξιάς

Ο Ντόναλντ Τραμπ στρέφεται νομικά κατά του Ρούπερτ Μέρντοχ και της Wall Street Journal, καταγγέλλοντας δημοσίευμα για επιστολή του στον Τζέφρι Έπσταϊν — «Ο Μέρντοχ εξετάζει αν ο Τραμπ χάνει το ακροατήριό του», λένε πρώην συνεργάτες του μεγιστάνα
LIFO NEWSROOM
Μια 23χρονη φοιτήτρια κινητοποιεί τη Γαλλία: Πάνω από 500.000 υπογραφές κατά του «νόμου Duplomb» για τη γεωργία

Διεθνή / Μια 23χρονη φοιτήτρια κινητοποιεί τη Γαλλία: Πάνω από 500.000 υπογραφές κατά του «νόμου Duplomb» για τη γεωργία

Με τη συγκέντρωση περισσότερων από 500.000 υπογραφών, ο νόμος ενεργοποιεί τη διαδικασία για κοινοβουλευτική συζήτηση, υπό την προϋπόθεση να το ζητήσουν οι επικεφαλής κοινοβουλευτικών ομάδων ή επιτροπών
LIFO NEWSROOM
Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Διεθνή / Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Τα έσοδα από τις «έξυπνες» βόμβες GBU-39, τις οποίες χρησιμοποιεί το Ισραήλ, ρέουν μέσω του Ηνωμένου Βασιλείου – Παρά την αναστολή εξαγωγών όπλων από το Λονδίνο, ο όμιλος συνεχίζει τις αποστολές από τις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νέα συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Διεθνή / Συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρει πως ενθαρρύνει τον γενικό Γραμματέα να κινηθεί «προς την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με στόχο μία δίκαιη και διαρκή ρύθμιση του Κυπριακού»
LIFO NEWSROOM